Annons

Ingen Rotrock i sommar

Förberedelserna inför årets Rotrock hade just kommit igång när beskedet kom. Det finns inte tillräckligt med pengar att söka till arrangemanget. Detta innebär att det, förra året så populära arrangemanget i Teaterparken, nu inte kommer att hållas.
– Kulturförvaltningen sade ja till 50 000 kronor och ingen skugga ska falla över dom, men det krävs mer för att ro i land ett arrangemang som Rotrocken. Allt som allt kostar det mellan 150 000 till 200 000 kronor, säger Johan Malm, ordförande i Landskrona reggaeförening som tillsammans med föreningen com.hit arrangerade Rotrock förra året.

Kommunstyrelsen ställde förra året upp med 50 000 kronor men i år blev det stopp.
– Det är inte vår primära uppgift att se till så att dylika arrangemang genomförs. Men jag vill påpeka att det är ett gott och lovvärt initiativ. Faktum kvarståd dock att inga pengar finns förutom de som Kulturförvaltningen har beviljat, säger Kommunstyrelsens ordförande Niklas Karlsson.

Annons
 

– Det är urtrist. Vi har precis blivit varma i kläderna och börjat få rutin på arbetet och så blir det så här. Man blir sur, säger Malm och förstår inte riktigt kommunens agerande,
– Förra året fick vi 75 000 kronor från en ungdomspott som vi inte kan söka i år. Dessutom så är Rotrocken mycket mer än ett ungdomsprojekt. Det är för hela Landskrona befolkning vilket man kunde se på den breda publiken som kom förra året.

Att Rotrocken nu försvinner gör att Landskrona fortsätter att åderlåtas på sommararrangemang. Karnevalen är nerlagd, Preben & Preben har slagit igen, Strandpaviljongens öde står skrivet i stjärnorna och i år försvinner alltså även Rotrocken.

Malm ser dock en liten ljusning i mörkret,
– Vi kommer att försöka fixa något inomhus framåt hösten. Det blir billigare men kommer också att rikta sig mer mot ungdomar och inte familjer. Dessutom kommer vi redan nu att börja arbeta för att få till stånd Rotrocken nästa år i stället.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser