Annons

Landskrona får en egen dag

På lördag är det dags för Landskronadagen, en ny satsning som förhoppningsvis ska få stadens innevånare att ta sig ner till centrum för att och aktivera sig,
– Tanken är den att hela familjen ska trivas. Det ska finnas något för alla åldrar och smaker, säger Rose-Marie Bergman på Levande Centrum.
Förutom att folk ska kunna roa sig så ska det inte kosta något,
– Ska man köpa något så kostar det naturligtvis men alla aktiviteter förutom teaterföreställningen Pudding för en Panda” är gratis, förklarar Fredrik Jönsson, ordförande i Vänliga Landskrona.

Och det kommer att finnas en hel del att göra.
På en scen på Kasernplan kommer man att kunna se allt från invigningen som hålls av Gösta Nilsson och Almedina Malisevic till Cabaret Mix och en hel del rockband. Bland annat så spelar metalbandet Infenso ifrån Stockholm samt Jagus Kosmonaut från Landskrona,
– Jagus Kosmonaut är ett band med framtiden för sig. Det sägs att producenter finns på plats på lördag för att lyssna, kommenterar Bergman.
Ett unikt uppträdande kommer också att ta plats på Kasernplanens scen. Det är klockan 12.00 som Siw Malmkvist äntrar scenen med sin yngre syster Lill.

Annons
 

Nu kommer inta alla aktiviteter att äga rum på Kasernplan. Det kommer att synas att Landskronadagen firas i hela centrum, därför kommer det att finnas aktiviteter även på följande ställen:
Frälsningsarméns lokal, teatern, teaterparken, bio Maxim med mera.

En annan aktivitet som brukar vara populär är stadsvandringar,
– Det blir två olika turer. Den första är en blomstervandring klockan 11 där Susanne Fyffe berättar om Blomstergatan (från kasernplan ner mot citadellet). Den andra är en guidad stadsvandring, som leds av Sven-Erik Thosteman, auktoriserad Skåneguide, som kallas ”Gamla Staden”. Vi vet att den senare är mycket populär, därför kommer vi att gå denna vandring vid två tillfällen, klockan 12 och 14, förklarar Bergman vidare.

Under dagen har du även möjlighet att möta Gubbarna Wargo som presenterar sin verksamhet samt BoIS a-lag som skriver autografer med mera.

Läs mer om vad som händer på Landskronadagen här (PDF) >>

Läs även om ”Landskroniten” >>

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser