Annons

BoIS skjuter ofta…. utanför!

Om man jämför årets allsvenska publiksnitt med förra årets tre inledande matcher, ligger siffrorna mycket nära varandra, strax över 11 000. En nedgång på ca 200 personer är knappt värt att notera. Publiksnittet totalt har de två senaste säsongerna legat strax över 10 000 och om man kan utläsa något från tillgänglig statistik är det troligt att siffran totalt i år hamnar i närheten.

Målsnittet efter tre omgångar i år (2,3) ligger betydligt under det totala från de tre senaste säsongerna (strax under tre mål per match) och även under snittet efter inledningen förra året (3,1).

Annons
 

Flest skott så här långt har Landskrona noterats för. Hela 47 gånger har BoISarna skjutit. Intressanta jämförelser är MFF som ligger tvåa i statistiken med 37 skott och Helsingborg som skjutit mindre än hälften så många, 21 skott. Om man endast räknar skott på mål leder MFF med 23 st, följt av IFK Göteborg på 19 skott på mål. BoIS delar tredjeplatsen med Örebro, vardera 17 skott. Kalmar och Örgryte har bara lyckats placera 10 skott var innanför målramen. Värt att notera är att Elfsborg har träffat ställningen fyra gånger. Antal mål per skott är tyvärr ingen rolig läsning för BoISare. 1 mål på 47 skott placerar Landskrona sist i tabellen. Effektivast är MFF som har gjort 10 mål på 37 skott under de första tre matcherna, trots en mållös match.

Halmstad och Örebro är de lag som samlat på sig minst varningar hittills, endast vars en. BoIS ligger i mitten i kategorin, medan HIF är överlägset sist med sina 11 regelbrott. Helsingborg och Kalmar har vardera tre spelare som fått två gula kort. I Djurgården och BoIS har två spelare i resp. lag blivit varnade mer än en gång. Om man ser till varningstätaste matcher har i fem matcher utdelats 6 varningar, Helsingborg deltog i tre av dessa. Antal varningar per match är lägre i år (3,3) än vid motsvarande tid förra säsongen (3,9). Bortalagen blir varnade oftare än hemmalagen, det är dock knappt (54% resp. 46%). Efter tre omgångar har två spelare, samma antal som föregående år, blivit avvisade från fotbollsplanen; Agbar Barsom, Djurgården och Johan Sjöberg, Elfsborg.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser