Annons

Ny kaka lanseras på landskronadagen – Direkten har testat den

På lördag är det Landskronadagen och gruppen som planerat för arrangemangen kom fram till att man ville presentera något extra som skulle serveras till kaffet under dagen.
Därför utlyste man en tävling bland ett antal konditorier. Uppgiften gick ut på att baka en ”Landskronit”.
Fem tävlingsförlsag kom juryn tillhanda och den kaka som smakade bäst bakades av Trädgårdsgatans konditori.
– Tyvärr kommer det vinnande bidraget bara att säljas på deras eget konditori. Vi ville att man skulle kunna ta en kopp kaffe och en Landskronit på kasernplan men vi fick inte personal till den boden vi ville ha, säger Rose-Marie Bergman, projetledare för Levande Centrum och även deltagare i juryn.

Landskrona Direkt samlades runt kaffebordet och genomförde en smakprovning. Kakan fick ganska gott betyg överlag men någon riktig höjdare var det inte,
– Det ska föreställa att kakan är svart och vit men det svarta är mörkbrunt. Dessutom är den inte utpräglat Landskronitisk. Bjud den på en malmöbo och han förknippar den knappast med Landskrona, sade en av rösterna kring kaffebordet.
Den mazarinliknande kakan fick en trea i betyg för sitt utseende och en fyra för smaken samt en fyra för helheten som sådan, men kakan är inte nära en femma,
– Definitivt inte. Det går inte att flirta med färgerna och tro att man kan lura den kräsne kakspecialisten trots att BoIS är laget i hjärtat. Det krävs mer finess för detta. Kakan är dock klart godkänd även om man inte kommer att springa benen av sig för den, kommenterar en annan vid bordet.

Annons
 

Om kakan kommer att överleva Landskronadagen och bli något för framtiden råder det delade meningar om. På redaktionen vill man döpa den till Landskroniten med tillägget 2004 för att en ny tävling ska utlysas till nästa år.
Rose-Marie Bergman är dock mer optimistisk,
– Jag tycker att kakan är vansinnigt god. Jag är mycket svag för mörk choklad. Jag tror definitivt att den överlever Landskronadagen, berömmer hon.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser