Annons

Asmundtorp IF föll med 4-2 i premiären

Asmundtorp IF mötte på lördagen Helsingborg Södra i seriepremiären på bortaplan. Matchen höll ett bra tempo men det märktes att det var seriestart, med mycket nervositet på en del spelare.

Det var var jämt fram till den 10 minuten, då Andreas Sördin i SÖdra utnyttjade en försvarsmiss och slog in 1-0. Sju minuter senare kom Jörgen Saxne i AIF igenom men blev fälld och straffen dunkade Greger Andriewski in.

Annons
 

I 28 minuten kom en ny markeringsmiss i AIF och Sördin gjorde 2-1. Asmundtorpmålvakten Ivan Stipic gjorde en kanonräddning i 30 minuten. I den 40 minuten kom Södras bäste spelare i första halvlek Kristoffer Haggren igenom och satte 3-1.

Jörgen Saxne hade ett par fina skott innan han i gjorde 3-2 i den 74 minuten.
Sedan blev det bra tryck i matchen och Stipic gjorde ett par riktiga jätteräddningar och höll AIF kvar till den 89 minuten då Mattias Adelstam avgjorde geom att sätta 4-2.

Södra vann tillställningën på grund av ett mycket rörligare anfallspel då Sördin och Rabie Salem alltid var spelbara och fick AIFs back linje att göra en del misstag som utnyttjades effektivt.
Mycket bra i AIF var Peter Oltner och Greger Andrijevski även om Greger försvann lite i andra halvlek. Bra i Södra var den gamle BoISaren Marcus Ritz som höll ihop försvaret perfekt.

Ovanstående inrapporterat av Göran Persson i AIF

© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser