Annons

Riksdagsledamöter provåkte trådbuss

Igår befann sig ett 20-tal ledamöter från riksdagens trafikutskott i Landskrona för att provåka stadens trådbussar. Anledningen till besöket var att utskottet skulle på möte med sina kollegor på andra sidan sundet och därför passade man på att åka in om Landskrona.
– De var övervägande positivt inställda, säger Claes-Göran Jagenroth på Tekniska verken och fortsätter,
– De var inte bara imponerade av tekniken utan även över sträckningen centrum-järnvägsstationen. De menade att man alltid vet var man är på väg om man åker stadens trådbuss.

På Skånetrafiken är man nöjd med uppmärksamheten som trådbussarna fått,
– Förra veckan hade vi besök av en delegation från London Transport och tidigare har danskar besökt oss för att ta del av trådbussprojektet. Jag tror att det är intressant för det framtida miljöarbetet inom EU, kommenterar Klas Sörensson på Skånetrafiken som också var med vid provåkningen.

Annons
 

Fakta
Landskrona är Sveriges enda stad med en dylik trådbuss. I norska Bergen finns en liknande anläggning. Dessutom finns trådbussar av någorlunda modernt snitt i cirka 50 städer i Europa, framför allt i norra Italien samt Schweiz.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser