Annons

Nya båtturer till Köpenhamn i vår

Även om Bodil Möller inte tror på reguljär båttrafik mellan Landskrona och Köpenhamn, hindrar det henne inte från att hyra in en venbåt, Norreborg, och köra två turer under våren.
– Det är en viss känsla att kunna ta båten över sundet, men nu när bron är på plats så tror jag inte att reguljär trafik kan bli verklighet igen, berättar Bodil Möller som jobbade för Scandlines när den sista (?) flygbåten slutade gå för två år sedan.
– Jag hade då jobbat på Scandlines i nio år och det kändes tungt när
trafiken skulle läggas ner,
minns Bodil som till Luciahelgen i fjor hyrde in
den gamla Sundsbussen Norreborg och hugade resenärer på en tur till den danska huvudstaden.
– Intresset var så stort att jag beslutade mig för ytterligare två turer i
vår. Den första till prinsbröllopet och senare också en kvällstur med Tivoli på programmet.

Den första turen skall gå om en månad, den 14 maj då hela Köpenhamn går i bröllopsyra. Avresa blir det kl 13.30 och turen beräknas ta en och en halv timma. Den 22 maj handlar det om en kvällstur kl 15.30 med återfärd kl 01.
– Båten tar 130 personer som alla kan sitta och vi kommer att ha servering ombord, lovar Bodil Möller som nu börjat göra lite reklam för sina tillfälliga och populära turer över Öresund.
De nu aktuella turerna kan jämställas med de gamla Vikingbåtarna som började trafikera Köpenhamn i början av 50-talet och sista turen gick med Svea Viking för 30 år sedan.

Annons
 

© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser