Annons

Söder Micke glöder – I år kommer genombrottet

Mikael Rynell är mittfältaren som kom från stockholmsklubben Brommapojkarna till Landskrona BoIS ifjol och som då sågs som ett framtidslöfte. Under försäsongen spelade Rynell i nästan samtliga matcher från start.
– Fjolåret var ett läroår det är i år som gäller, säger Rynell och självförtroendet tycks att tagit ett ordentligt skutt framåt.

Vi såg dig som lite blyg och tystlåten när du kom till Landskrona. Var det svårt att ta sig in i gemenskapen i BoIS?
– Nej, absolut inte. Det är en lätt klubb att komma till. Det var många som var, och är, sjysta i laget. Sen är jag väl inte den första som börjar snacka och spexa. Jag behöver väl först känna trygghet i min nya miljö innan jag kan släppa loss.

Annons
 

Har du funnit dig tillrätta med småstaden Landskrona?
– Jag är uppväxt på söder i Stockholm och är väl egentligen en storstadsmänniska så det var lite jobbigt i början. Dels för att det var mitt första egna boende och dels för att det var en lite mindre stad med ett begränsat utbud, men nu trivs jag bra. Jag har fått bra kontakt med många i laget och närheten till de större städerna finns där när det suget blir för stort.

Du har haft Janne Jönssons förtroende under ett nästan samtliga försäsongsmatcher. Du fanns också med i premiärelvan mot HIF. Är det rimligt att tro att du tar en ordinarie plats i startelvan under 2004?
– Det har känts riktigt bra under försäsongen men sen måste man beakta att vi har haft många skador och Janne därför har haft en begränsad trupp att plocka spelare ur. Det känns som att jag tagit ett stort steg framåt jämfört med förra säsongen och jag ska absolut vara med och konkurrera om en plats i startelvan. Dessutom har jag ett bättre självförtroende efter den lyckade avslutningen på säsongen i fjol.

Du kom då in och spelade enkelt, ofta på ett tillslag, kommer vi att få se fler delikatesser från dig i år?
– O ja. I år blir det betydligt fler roliga saker, säger Rynell och skrattar hjärtligt. Det är min spelstil att utmana så en och annan dribbling hoppas jag kunna bjuda på.

Du har fått gå runt på de olika mittfältspositionerna, på vilken plats trivs du bäst?
– Jag vet att jag kan spela på alla positioner på mittfältet. Jag spelar gärna där jag får mycket boll och är med mycket i spelet. Sådant kan variera från match till match, ibland kan man ha mycket boll som yttermittfältare andra gånger är bollen mer centralt. Helst spelar jag dock i en offensiv roll.

Då kan du väl garantera ett par mål också?
– Jag är väl inte direkt någon utpräglad målskytt men jag har tränat skott sista tiden så något ska det väl kunna bli. Jag gjorde fyra mål i Superettan för BP så lyckas jag med något liknande i allsvenskan i år är det bra.

Du slår perfekta inlägg med båda fötterna, du behöver aldrig vara med när Roar Hansen ska nöta ”träben” med de andra?
– Jag använder båda fötterna hela tiden. Det har varierat lite genom åren vilken fot som varit bäst, men just nu tycker jag dom är jämnbra.

Så nu kommer genombrottet i år och vem vet kanske bär det hela vägen till U23 EM i Tyskland också?
– Vi får väl hoppas på det.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser