Annons

Skamusiken tillbaka i Landskrona – Åtminstone för en kväll

I slutet av 90- och början av 00-talet hette Landskronas hetaste band The Skalatones. Den som såg bandet på Rådhustorget under karnevalen 1998 förstår varför.
Bandet splittrades av olika anledningar 2001 och sedan dess har den suggestiva och dansvänliga skamusiken fört en tynande tillvaro i Landskrona.
Nu kommer det dock ett tillfälle att ”skanka” loss ordentligt igen. Fem av Skalatones tidigare medlemmar samt två från malmöbandet Bustups har bildat ett projekt som heter Step Aside Allstars,
– Det hela började med att jag och Micke Salonen var inne på Loppen i Köpenhamn och lyssnade på Copenhagen Ska Convention förra året. De frågade oss om vi inte kunde återuppliva Skalatones för en spelning och lira 2004. Att Skalatones skulle återupplivas såg vi som en omöjlighet men vi tänkte på saken och kontaktade Bustups och frågade om några i bandet var intresserade av att slå ihop ett nytt band för just den spelningen, säger Niklas Anderberg som spelar bas i Step Aside Allstars, och fortsätter,
– Två av tjejerna i Bustups nappade på idéen och på den vägen är det.

Bandet kommer alltså att spela i Köpenhamn på påskdagen den 11/4 men man passar även på att göra en spelning i Landskrona på långfredagen,
– Annars hade det väl blivit ett jävla liv. Det är massor av folk i stan som frågar om vi inte kan börja spela ska igen. Hade de fått reda på att vi skulle spela i Köpenhamn men inte i stan så hade det blivit liv i luckan, skrattar Anderberg.
Bandets gitarrist, Micke Salonen, tycker att det ska bli kul att spela ska i Landskrona igen,
– Äntligen finns det en kul scen att spela på i stan. Gamla Murphys eller Lilla Berlin som det heter idag har en bra scen att spela på. Vi såg Nelly & The Elephants där för några veckor sedan och det var bra ös. Vi ser fram emot en svettig kväll med bra drag, både på scenen och dansgolvet, lovar Salonen.

Annons
 

De två veteranerna tror att musiken kommer att kännas igen,
– Vi kör vårt gamla sound. Vi kallar det för Kingston-London-Landskronasoundet. Det blir allt från covers till gamla Skalatoneslåtar.

Att det bara blir två spelningar för bandet är det troligaste.
– Alla är uppbundna i andra band. Vi spelar i The Punch och är en hel del av vår tid i Berlin, Tjejerna i Bustups bor och spelar i Malmö och Michael ”Svegis” Svegbrandt spelar i Negatives samt lägger en hel del tid som ordförande i Black & White, sen är det jobb och familj som gäller, förklarar Anderberg.
– Man vet dock inte vad som händer i framtiden. Skulle spelningarna ge överskott så vet man inte om detta kommer att läggas på att öka intresset för skamusiken i Landskorna igen, avslutar Anderberg och hänger på sig basen och beger sig in i den trånga replokalen.

Det var länge oklart om det skulle bil någon spelning på Lilla Berlin. Klagomål hade inkommit till miljöförvaltnignen om att ljudvolymen var för hög vid tidigare arrangemang på krogen men enligt Miljöinspektör Håkan Ärnflykt är allt nu klart,
Jag talade med innehavaren igår och han var klar över klagomålen. Vi kom därför fram till att om bandet spelar i den del av lokalen som vätter mot Storgatan så föreligger det inga problem, säger Ärnflykt som inte själv ska gå på spelningen.
– Nej, jag ska till Blekinge.

Step Aside Allstars har följande uppsättning:

Mikael Salonen, gitarr och sång
Michael Svegbrandt, gitarr
Niklas Anderberg, bas
Peter Örtberg, trummor
Hansi Josefsson, saxofon
Anna Asp, saxofon
Hannah Byqvist, trombon

Några relaterade länkar för den vetgirige:
Step Asides hemsida: http://www.step-aside.com/
The Bustups hemsida: http://www.bustups.com/
Copenhagen Ska Convention 2004: http://www.copenhagenska.dk

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser