Annons

HIF-supportrar har rättsliga prövningar att vänta

I det stora hela blev lördagens derby mellan Landskrona BoIS och Helsingborgs IF den fest många ville ha. Den delade poängen till trots fanns det dock några som inte kunde låta bli att förstöra för alla andra.
– Det stämmer. Vi hade stora problem i centrala Landskrona cirka två timmar efter match då ett stort antal Helsingborgssupportrar samlats på Rådhustorget och Storgatan, säger Tom Jensen, polischef i Landskrona som även var kommenderingschef under lördagen.

Ett antal supportrar från Helsingborg hade bland annat gått in på Lilla Berlin och där startat ett större bråk,
– Krogens skyltfönster slogs sönder och tre personer misshandlades. Vi vet vilka de misstänkta är och dessa kan räkna med rättsligt efterspel med bland annat avstängningar till både hemma- som bortamatcher som straff, fortsätter Jensen.
– Vi visste att det var något på gång. Redan klockan nio på morgonen fick vi rapporter om samlingar på Knutpunkten i Helsingborg. Sedan fortsatte det på matchen. Plastflaskor och mynt kastades in på plan efter både domare och spelare och sedan urartade allt i stan under den sena eftermiddagen.

Annons
 

Jensen är ganska nöjd med polisens insatser,
– Man kan aldrig vara hundra procent nöjd när folk blir misshandlade men hade vi inte varit så snabbt på plats med de cirka 60 poliserna i stan så hade det kunnat sluta med en obeskrivbar skadegörelse och kaos, förklarar Jensen vidare.

Klart är dock att man inte behöver vara rädd för att bege sig till stan när det är dags för fotboll,
– Nej och jag vill poängtera att mer än 99 procent av Helsingborgarna har skött sig exemplariskt och så har även supportrarna i Black & White. Vår dialog med våra egna supportrar kan inte vara bättre, avslutar Jensen.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser