Annons

Landskronaklubben GF Idrott satsar på de unga

I över hundra år har det utövats gymnastik i de gamla kasernbyggnaderna mitt i Landskrona. GF idrott har sektioner för Judo, konståkning, friluftsaktiviteter och gymnastik och man satsar mycket på de unga, från 3 år och uppåt.
Det är för närvarande mest tjejer i klubben men många killar har hittat dit och just pojksektionen har i år erövrat GF Idrotts gymnastikkanna. Men för många av de här unga killarna (från 7 år) är gymnastik inte deras enda sport.
– Det är kanon att kombinera gymnastik med exempelvis fotboll. Balansen och koordinationen är viktigt för du ska bli en duktig fotbollsspelare. Tänk bara att kunna göra en frivolt som målgest, säger Bodil Petersson, ledare i GF Idrott.

Även om fotboll är på frammarch bland unga tjejer så är det ändå gymnastik som lockar mest. Det finns ett hundratal aktiva tjejer i klubben och många av dessa tävlar på både regional- och riksnivå. De är indelade i olika trupper och en av trupperna, B-truppen, har varit igång och tävlat.

Annons
 

B-truppen har tränat tillsammans i 5 år. Åldern på tjejerna är mellan 10-13 år. Truppen har tränat mycket grundträning eftersom det är en krävande sport och tekniken är otroligt viktig har de valt att vänta med tävlingar så det är inte förrän de 2 sista åren som tävlingarna kommit i gång. På tävlingar inom Skåne regionen har de lyckats bra och tagit medalj av varje valör.
– Får vi behålla denna trupp intakt ser det ljust ut inför framtiden, menar Bodil Petersson.

Truppen tävlade helgen den 6/3 i Sydtruppen-lätt och det blev en silvermedalj. Dagen efter var det dags att tävla i Trampettcupen B där det deltog 72 lag från hela regionen och här blev vi bland de 15 bästa lagen.
– Det är en bra prestation eftersom det inte fanns någon åldersgräns och våra flickor tävlade mot andra som var ex. 17-19 år, berättar Bodil Pettersson.

GF Idrott har ansökt om ekonomiskt stöd och deltagande i ”Handslaget”. Ett initiativ från regeringen som ger en miljard kronor extra till barn- och ungdomsidrotten. Under fyra år vill man i samarbete med idrottsföreningarna få fler unga att röra sig, få fler ledare till idrotten, utveckla och bredda den befintliga verksamheten och skapa nya bestående verksamheter. Detta ska ske med aktiviteter inom följande fem områden:

  • Intensifiera samarbetet med skolan
  • Satsa mer på flickidrotten
  • Öppna dörrarna för fler
  • Hålla tillbaka kostnaderna
  • Delta i kampen mot droger

– Det kommer bli ett välkommet tillskott i kassan som ger resurser att fortsätta satsningen på ungdomsidan. Det är något som kommer att gynna både de aktiva och ledare, säger Mikael Karling, ordförande i GF idrotts gymnastiksektion.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser