Annons

Janne Jönsson till Black & White: – Vi kommer att satsa på cupen

I tisdags befann sig BoIS tränare Janne Jönsson verkligen på hemmaplan. Strax efter klockan 18 stegade han in i BoIS supporterklubb Black & Whites lokaler för att delta i en frågestund inför allsvenskan som drar igång till helgen.
Ett knappt 40-tal supportrar mötte upp och ställde frågor efter ett kort inledningstal av tränaren.
– Det känns bra nu. Vi har en bra bredd på truppen. Vår spel har fungerat bra i träningsmatcherna sånär som på försvarsspelet i matchen mot BK Häcken, sade Jönsson och fortsatte,
– I en perfekt värld hade alla varit skadefria men nu ser verkligheten annorlunda ut.

En supporter frågade hur länge Kevin Amuneke skulle vara borta och Jönsson svarade optimistiskt,
– Vi hoppas på 5-6 månader. Han är ung och har gott läkekött. Dessutom har han tagit det hela bra mentalt och passar på att lära sig svenska under rehabiliteringen, svarade Jönsson och gick genom skadeläget i resten av truppen.

Annons
 

Landskrona Direkt besökte BoIS träning på onsdagen och kan informera om att samtliga spelare förutom Amuneke var på plats. Pierre Gallo tog det emellertid lite lugnt tillsammans med Danijel Milovanovic. Annars såg samtliga ut att gå för fullt.

En annan fråga som ställdes var vem som skulle vakta målet i premiären mot HIF,
– Det får vi se på fredag eller lördag. Både Mats Svensson och Jonas Sandqvist har sett mycket bra ut på träningarna. Skillnaden idag är att Sandqvist har bättre matchträning.

Frågan om Johan Andersson ska spela på topp eller i anfallet kom också upp,
– Johan Andersson och Jörgen Pettersson är en mycket intressant anfallskonstellation. Men Jones Kusi-Asare ser också mycket bra ut och just nu är vi inte riktigt säkra på hur det kommer att se ut på lördag.

Allsvenskan är uppdelad i två delar denna säsong och anledningen är naturligtvis att EM avgörs i Portugal i juni. BoIS kommer dock inte att hålla semester hela perioden,
– Nej, vi kommer att träna som vanligt. Vi har också planerat in en match mot AIK lördagen den 19/6. Veckan efter försöker vi hitta någon dansk klubb att träningsspela mot. Dessutom hoppas vi på en cupmatch under uppehållet, förklarade Jönsson.

Just cupmatcher var det en del som ville veta mer om. Förra året åkte BoIS ut mot division 2-laget Qviding FIF i en medioker tillställning i ett regnigt Göteborg. Någon risk för underskattning kommer det inte att bli fråga om i år, tvärtom,
– Det är flera spelare som har uttryckt att det ska satsat hårt på cupen i år. Seger i Svenska Cupen ger en plats i UEFA-cupen och det hade väl inte varit helt fel, kommenterade tränaren. , och visst kan man hålla med. Kan Elfsborg vinna Svenska Cupen, så kan BoIS det också.

Många andra frågor dök naturligtvis upp och Jönsson svarade glatt och applåderna efter träffen bekräftade supportrarnas optimism,
– Det känns skönt att allsvenskan äntligen kommer igång. Nu är det fullt ös som gäller, sade en av de samlade innan han gick hem för att ladda inför lördagen.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser