Annons

Falcons har lämnat in protest

Efter kvalmatchen till innebandyns division 2 mot Helsingborg har Falcons lämnat in en protest till Svenska Innebandyförbundet. Anledningen är att Helsingborg medvetet minskat planytan till mindre än godkända mått.
– Spelplanen var bara 16,7 meter bred mot tillåtna 20 meter, vilket vi påpekade innan matchen. Man kan få dispens till 18 meter, som jag tror att de har. Men 16,7 meter är 1,3 meter mindre än dispensen och det betyder oerhört mycket för oss, säger Falcons sportchef Petri Manu till Landskrona Direkt.

Avsikten var tydlig, det vill säga att minska spelytorna för Falcons mer spelskickliga lag, samt att öka möjligheterna att freda eget mål. Slutresultatet 2-1 ger en fingervisning om hur tät och snålspelad matchen i verkligheten också blev.

Annons
 

Lagledningen för Falcons påtalade för arrangören och domarna att hallen förminskats, men Helsingborg intygade både för Falcons och domarna att hallen hade korrekta planmått, varpå domarna valde att lita på hemmalaget ändå genomföra matchen.

Med hjälp av domarnas beskrivning av planen och fotografier från matchen kan Falcons i efterhand bevisa att hallen var för smal och att Helsingborg medvetet fuskat. (Man hade faktiskt rätt mått på fredagens match mot Bräckan, men minskade alltså bredden till söndagen).

Svenska Innebandyförbundet har tagit del av protesten och lämnat ut den till Helsingborg och domarna för yttrande. Avsikten är att fatta ett beslut i ärendet innan fredagens match mot Bräckan, så att alla lagen känner till förutsättningarna om det blir omspel.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser