Annons

Falcons föll i en jämn tillställning

Kvalserien är vidöppen efter att Helsingborg slagit Falcons med 2-1 i en målsnål match. Det började bra för svartklädda bortalaget. Man fick ett bra tryck på Helsingborg och kunde vid några tillfällen spela sig igenom den förminskade planen. I mitten av perioden tog Falcons också ledningen med ett rungande backskott av Martin Möller. Men efter det målet stängde Helsingborg och målvakten Kalle Gullstrand butiken.

Hemmalaget behärskade de små ytorna i Norrehedshallen perfekt och tillät inte Falcons komma igenom i mer än sporadiska genombrottsförsök. Andra perioden började med att Kent Thulin försökte nå sin anfallskollega med en diagonalpassning, men det ville sig inte bättre än att bollen tog på foten på en försvarare och gick in i mål. 1-1.
Nu började Helsingborg få grepp om matchen och i powerplay kom det matchavgörande målet när Daniel Lang med en finurlig passning kunde frispela Mattias Sangéus i slottet.

Annons
 

I tredje perioden hade Falcons mycket boll utan att mäkta med att skapa de riktigt heta chanserna. Bästa möjligheten kom i en och en halv minuts spel 5 mot 3, men trots ett intensivt bombardemang mot Helsingborgsmålet kunde Helsingborg rida ut stormen och stå som segrare.

I Falcons gjorde Anders Billqvist än en gång en stor match. Andreas Svensson skapade de flesta chanserna, men i övrigt hade laget sällsynt svårt att komma till i anfallszonen. Nu blir fredagens bortamatch mot Bräckan avgörande.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser