Annons

ABF:s vårsalong öppnad

Som sig bör står olika vårtecken som spön i backen och ett sådant är ABF:s vårsalong i Konsthallen som i år lockar med allt från keramik och glas till traditionellt måleri.
– Vi började med våra utställningar redan året efter att hallen byggds till Festivalen 1963 och försöker få med en så stor spridning som möjligt bland utställarna, förklarade ordförande Håkan Andersson inför lördagens vernissage.

Bland utställarna märks keramikern Tomas Anagrius med rötterna i Kvidinge.
– Jag har tidigare ställt ut på museet, men detta är första gången i
Konsthallen och det skall bli spännande,
menade Tomas Anagrius och visar runt bland sina keramikföremål, några stora fat och vaser, men också små sköra ägg i olika format.

Annons
 

För Johnny Andersson från Malmö är hallen ingen ny bekantskap, men alltid lika lockande.
– Landskronas Konsthall är känd bland konstnärer, en otroligt vacker hall, poängterade Johnny Andersson som visar akvareller från industi- och vardagsmiljö.
– När jag arbetar så utesluter jag vissa delar av papperet och fångar på så sätt ljuset. Många gånger är det vad som utesluts i målningen som skapar spänningen i bilden. Att måla akvarell är omedelbart, man kan inte ångra sig och måla om och det tycker jag är intressant och spännande, en liten utmaning för mig som konstnär.

Henrik Ullebo arbetar med collage, men också måleri på plexiglas.
– Jag har målat i olja tidigare, men ville försöka med lite nya uttrycksformer. Konst handlar mycket om att upptäcka nya uttrycksmedel, förklarade Henrik Ullebo och visade hur han arbetade med målning på plexiglas.
– Här får man tänka sig för under arbetets gång eftersom färgen framträder olika beroende på hur den läggs på glasytan.

Glas i spännande former visar Brigitte Linde upp och hennes verk samspelar med ljuset utanför hallens stora fönsterytor.
Övriga utställare är Rolf Ahlberg, Helen Rex och Stellan Widholm.

ABF:s konstförenings vårsalong pågår till den 25 april.

© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser