Annons

Det händer i helgen…

Denna helg händer det en hel del saker i vår sköna stad. Som vanligt är det mycket idrott och kultur som står på programmet men tilläggas kan att det är långlördag på stan och många affärer har förlängt öppethållande. Man passar även på att ha en bilutställning på Kasernplan under lördagen.

Fredag:
Klockan 16.00 är det Sverigepremiär för biofilmen Scooby Doo 2: Monstren är lösa. Filmen visas ett antal gånger under helgen på bio Maxim. Vilka tider som gäller hittar du på Direktens biosida där du även hittar andra filmer som visas.

Annons
 

Till helgen är det dags för GF Idrott att genomföra en stor show i ishallen. Temat är ”Karneval på is” och ett färgsprakande skådespel utlovas,
– Vi har tränat på is under en månads tid och vi både hoppas och tror att showen ska bli kul, säger Vibeke Nielsen, en av de unga åkarnas tränare.
Hanna Dahl, även hon tränare meddelar att två föreställningar för allmänheten kommer att genomföras,
– Den första är på fredag klockan 18.00 och den andra dagen efter klockan 17.00.

19:00 är det dags för jazz på restaurang Carolina. Det är Copenhagen Washborard Five som underhåller. Insläpp från 19:00. Läs mer >>

Lördag:
Klockan 10.00 är det åter dags för den otroligt populära loppisen av barn-ungdoms artiklar på Rockadens förskola på Västra Fäladen.
– De som säljer har betalt en anmälningsavgift på 50 kr som oavkortat går till de olika avdelningar på dagiset. Det som sedan säljarna inte vill ta med hem igen efter loppisen skänks till Malvan, som i sin tur använder till sin försäljning, sina klienters barn eller som skickas till ett barnhem i Lettland, meddelar ”loppismamman” Marie Wennerholm.

Patrik Helgesson vill upplysa om att det på lördag och söndag arrangeras skånska mästerskapen i tyngdlyftning i Karlslunds Idrottshall. Tävlingarna börjar kl. 11.00 båda dagarna. På lördagen tävlar damerna samt de lättaste grabbarna och på söndagen tävlar de tyngre killarna.

Fjärilen som stampade – Mini Barneval på Harlekinen!
13.00 Sagor om larviga larver och andra krångliga krumelurer. Från 3 år.
14.00 Barnteaterföreställningen Fjärilen som stampade med elever från Kulturum.
15.00 Prova på teaterövningar.
Lokal: Harlekinen på Karlslundstorget.

På biblioteket berättar Ibtihaj Ismail sagor på arabiska för barn från 4 år mellan klockan 13.00 och 13.30.

På lördag klockan 13.30 genrepar BoIS a-lag inför den allsvenska premiären nästa vecka. För motståndet står den norska klubben Odd Greenland. Matchen spelas på Ulkavallen i Borstahusen.

Söndag:
Klockan 14 på söndag visar bildkonstnären Kerstin Jakobsson sin utställning Hjärtats språk – en konstutställning i textil och måleri om värdet av känslor.
Klockan 15 blir det musik i Café Nell Walden av Ylva Persson, sång och Ulla Olsson, piano.

Blockflöjtstrion Paradox spelar äldre och nyare musik från renässans, barock och 1900-tal på församlingshemmet i Landskrona med start klockan 16.00. Arrangör är Landskrona Kammarmusikförening.

© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser