Annons

Rasmus Lindgren förlängde Ajaxkontrakt

Det går bra för 19-årige landskronakillen Rasmus Lindgren i holländska storklubben Ajax.
– Jag kan inte klaga, ler Lindgren som för tillfället passar på att njuta av ett par dagars ledighet.
– Jag vet inte varför klubben gav oss ledigt men det har ju gått riktigt bra i våra senaste matcher så det kan ha med det att göra, säger Lindgren som nyligen förlängde sitt kontrakt med Amsterdamklubben.
– Det stämmer, vi har kommit överens om att förlänga det med ett år.

Rasmus spelar i Ajax b-lag, det så kallade Jung Ajax. Senast i tisdags besegrade man RKC i ligan med hela 6-0 och Rasmus Lindgren spelade i vanlig ordning hela matchen och gjorde dessutom två mål.
– Vi leder just nu ligan med två poäng före Heerenveen och med tre poäng tillgodo på Feyenoord men då har dom en match mindre spelad, säger Lindgren och berättar samtidigt vilken stor prestige det är att vinna b-lagsserien.
– Vi har nästa alltid med 4-5 spelare från a-truppen i laget. Vinnarna av ligan får vara med i nästa års cup som annars bara är för a-lagen. Detsamma gäller förresten cupvinnarna. Där är vi i final mot Feyenoord, en match som spelas i mitten av maj och som i regel visas på TV.

Annons
 

Att Lindgren mer eller mindre varit given i Jung Ajax startelva sedan i oktober har fått U21–kapten Torbjörn Nilsson att lyfta på luren och ringa Amsterdam.

– Han ville ha med mig på ett par träningar i samband med Englandsmatchen i Kristianstad nästa vecka. Men då det inte rörde sig om själva matchen så satte Ajax stopp för det eftersom vi nu är inne i en tuff period med många matcher, berättar Lindgren som får hoppas att nya chanser kommer när det ”nya” U21 ska spelas ihop efter EM i Tyskland.

Lindgren försöker mellan varven hålla koll på vad som sker hemmavid.
– Johan Östberg är kung, jag försöker följa med hur det går för honom i Fame Factory sen följer jag naturligtvis hur det går för BoIS. Mitt stalltips är att de slutar åtta i år, avslutar Lindgren.

Av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser