Annons

Harry Nilsson erhöll hedersmedalj

I samband med socialdemokraternas årsmöte hedrades veteranen Harry Nilsson med Tage Erlanders hedersmedalj, en av Socialdemokraternas finaste utmärkelser.
– Harry är en värdig mottagare av utmärkelsen. hans politiska gärning har betytt mycket för partiet och kommunen under väldigt många år, förklarade Arbetarekommunens ordförande Anders Karlsson när han överräckte utmärkelsen.

Villkoret för att erhålla medaljen är att man under minst 30 år varit förtroendevald i socialdemokratin och företrätt partiet i samhälleliga organ, villkor som Harry Nilsson mer än väl uppfyller.

Annons
 

Harry Nilsson blev medlem i Socialdemokraterna redan tidigt på 1940-talet. Han har varit ledamot av kommunfullmäktige i Landskrona mellan 1963 – 1991, kommunstyrelseledamot mellan 1974 – 1991, kommunalråd 1986 – 1991, ordförande i Landskrona Hem under 1969 – 1975 samt styrelseledamot under 1989 – 1997.
– Harry har dessutom haft betydande uppdrag inom arbetarrörelsen närstående organisationer. Fackföreningsrörelsen har tagit del av hans stora kunnande liksom Folkets Hus både lokalt och centralt, betonar Anders Karlsson och Harry Nilsson arbetar vidare som ordförande i PRO där han bland annat tagit initiativet till den frivilliga skötseln av fritidsverksamheten på Fröjdenborg i pensionärsorganisationernas regi.

Endast en tidigare socialdemokrat i landskrona har erhållit utmärkelsen, det var Henry Nilsson, en av eldsjälarna bakom vår moderna social- och
äldrevård.

Fakta
Tage Erlanders hedersmedalj utdelas av partistyrelsen efter ansökan från lokala och regionala partiorganisationer. Medaljen är rund med 70 mm i diameter, 8 mm tjock och utförd i silverpatinerad metall. Motivet är utfört av konstnärinnan Annie Sundin. Baksidan av medaljen har ett motiv från förbundsskolan Bommersvik. Medaljen är uppställd på ett trästativ. På stativet finns en silverplatta där mottagarens namn ingraveras.

© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser