Guldläge för Falcons

Igår spelade Falcons den andra av fyra kvalmatcher mot en plats i division två. Även denna gång slutade det med seger för Landskronalaget, 6-3, med Bräckan var med i matchen till bara minuter återstod.

Falcons chocköppnade dock och redan efter 36 sekunder kunde en annars utmärkt Froud Estakhri i bortalaget Bräckans mål plocka ut sin andra boll ur nätmaskorna. Kungsbackalaget sattes direkt under en rejäl press och första tio minuterna spelade Landskrona lysande.
3-0 kom i boxplay genom målkungen Martin Eriksén och trots att Bräckan reducerade i samma numerära överläge var det Falcons period.

I den andra perioden kom Bräckan in som ett nytt lag. Halvskadade Roger Svensson byttes in, liksom skarpskytten Lars Rosenqvist.
De började lyfta in bollar mot Anders Billqvist i hemmamålet och skapade därmed ett tungt tryck i anfallszonen. Men Falcons stod upp bra och perioden slutade 1-1.

Den stora dramatiken utspelade sig i den andra halvan av sista perioden. Vid ställningen 4-2 rappade Falcons Michael Henriksson Bräckans målvakt med sin klubba och åkte på en två minuters utvisning.
Kunksbackalaget reducerade till 4-3 och spänningen var på topp.

Henriksson skulle emellertid ta revansch för sin onödiga utvisning. Först gjorde han 5-3 efter ett vackert utkast av Falcons målvakt Anders Billqvist och när en halv minut återstod av matchen spikade Henriksson igen kistan genom att göra 6-3,
– Det var enormt skönt att jag fick göra mål efter min utvisning. Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag är bara så glad att vi har två segrar. Nu väntar två tuffa bortamatcher, kommenterade en lycklig Henriksson efter matchen.

– Jag vill passa på att tacka publiken. Idag kom 776 åskådare och det är fantastiskt. Vilken härlig stämning det var, berömmer Falcons sportchef Petri Manu efter slutsignalen.