Annons

BoIS fortfarande obesegrade

BoIS möte igår superettalaget BK Häcken. Göteborgslaget började bäst i den starka medvinden på Ulkavallen och Mats Svensson fick vid ett par tre tillfällen visa att han i högsta grad är med och slåss om en plats i startelvan mot Helsingborgs IF om exakt två veckor,
– Det kändes skönt att få en bra start. De sköt villigt i medvinden och jag kom in i matchen direkt, kommenterade målvakten.

BoIS lyckades dock vända tillbaka spelet och i halvlekens andra hälft var BoIS det bättre laget, dock utan att få bollen i mål. Närmast var Jones Kusi-Asare som träffade ribban efter ev vacker framspelning av Mikael Rynell på högerkanten.

Annons
 

I andra halvleken mojnade vinden en aning och BoIS fick inte igång sitt passningsspel. Istället var det Häcken som var giftigast och man hade till exempel en nick i ribban efter cirka tio minuter.

Det var emellertid BoIS som gjorde 1-0 på ett kanonskott av Antti Okkonen i Häckenkeeperns högra kryss.
Då trodde många av de cirka 300 åskådarna att BoIS skulle ta över igen men gästerna ville annat.
I matchens 60:e minut fick Häcken in bollen bakom Svensson men målet blev korrekt bortdömt på grund av offside.
Fem minuter senare kom dock den rättvisa kvitteringen efter ett missförstånd i BoIS backlinje,
– Jag ser inte riktigt vad som händer men jag tror att Henrik Nilsson och Johnny Lundberg missförstår varandra och en Häckenspelare kan peta in den, kommenterar Mats Svensson.
Det var även en backmiss som gjorde att Häcken kunde göra sitt andra mål då Jesper Westerberg trillade och gav Göteborgarna tillfälle att göra tvåan.
– Det var väl inte vår bästa match sett till försvarsspelet, erkänner Janne Jönsson.

Innan dess hade dock inbytte Johan Andersson gjort 2-1 till randigt. Han fick på ett långskott som studsade strax innan Häckens målvakt.
– Det var skönt att Johan fick dit bollen, säger Janne Jönsson och berömmer samspelet mellan Jörgen Pettersson och Johan Andersson,
– Det ser mycket spännande ut. De hittar varandra bra.

Jönsson har inga superlativer att komma med efter matchen. Helt missnöjd är han dock inte.
– Vädret och planen gör att matchen ser ut som den gör. I första halvlek tar det en kvart innan vi hittar vårt spel och i andra kommer vi fel på det igen. Spelet var inte vårt eget, säger han och passar även på att ge beröm åt Häcken,
– De spelade en trevlig och bra fotboll.

Pierre Gallo tvingades av planen efter att han fått en ”kyss” i ryggen i första halvlek. In kom Hasan Cetinkaya efter pausen och det syntes att han har en bit kvar till toppformen.
Samtidigt kom även Johan Lind in istället för Matthias Eklund och Lind får godkänt för sin insatts.
Avslutningsvis kom Johan Andersson in istället för Jones Kusi-Asare och Andersson visade att han är att räkna med som en av allsvenskans intressanta anfallare.

Jönsson ser nu fram emot att få testa ett antal spelare när b-laget möter Mabi på tisdag,
– Då räknar jag med att Gabriel Ucar, Linus Malmqvist och Audun Helgason vara tillbaka efter sina skador. Dessutom kan Jonas Olsson, som var avstängd i dagens match, spela.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser