Annons

Det händer i helgen

Ikväll och på söndag spelar Landskronas innebandystoltheter Falcons kvalmatcher till division 2 i idrottshallen, mer om detta i annan artikel.

Till helgen är det sista chansen att se Svenska konstnärsförbundet jurybedömd salong – Lek och Lycka – på Landskrona Konsthall. Utställningen avslutas på söndag. Bland de 121 verken av 41 konstnärer som juryn valt ut finns tre artister från Landskrona. Dessa är Eva Sjöstedt, Bengt Andersson och Siv Lindblom. Det är fri entré och konsthallen håller öppet mellan klockan 13-17, fredag – söndag.

Annons
 

På lördag får vi hoppas att vinden mojnar när det är dags för Landskrona BoIS att möta BK Häcken klockan 13.00, trolig spelplats är nämligen Ulkavallen i Borstahusen.

På söndag öppnar utställningen ”Öster – en del av Landskrona”, som visas både på Landskrona museum och ute i stadsdelen Öster. Utställningen bygger på berättelser och fotografier som landskronabor delat med sig av, samt en fotodokumentation som gjordes våren 2003. I utställningen kommer både ett Öster som finns i äldre generationers minnen och stadsdelen av idag, att skildras. Vi möter miljöer och människor som bor, bott eller verkat här genom bilder, ljud, berättelser och föremål. Det blir även programverksamhet med stadsdelen i fokus, t.ex. föredrag, rundvandringar, gårdsvisningar med mera. Tanken är att ”Öster -en del av Landskrona” ska väcka nyfikenhet för Östers historia och skapa intresse för områdets framtid.
Invigningen förrättas kl. 14.00 av kommundirektör Leif Borg. En timme senare spelar Prez Agency jazzswing i Café Nell Walden.

Du missar väl inte Bio Maxims utbud>>>

Glöm inte att tipsa redaktionen om kommande arrangemang.
Lättast gör du det via info@landskronadirekt.com

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser