Annons

Amuneke bröt benet i BoIS oavgjorda match mot Kalmar FF – BoIS klubbdirektör rasar mot KFF!

(uppdaterad 14.40)
Mötet med svensk fotboll slutade med ett brutet ben för Amuneke, och ett rött kort för Dedé, när BoIS spelade oavgjort, 0-0 mot tunga Kalmar på en seg gräsplan.
Talangen Kevin Amuneke, 17-år, sparkades brutalt ner bakifrån av KFF:s Dennis Nilsson med benbrott som följd. Nilsson fick endast ett gult kort för sitt tilltag och fortsätter domarna med den milda bedömningen av Kalmars spel så lär de allsvenska nykomlingarna plocka poäng i allsvenskan på sitt tuffa och stundtals riktigt fula spel.

För en av Kalmars brassar, Dedé Anderson, slutade matchen med att han fick rött kort efter överfall på Mikael Rynell och därmed riskerar han att bli avstängd till den allsvenska premiären.
– Mycket dumt gjort och nu är risken för avstängning stor, poängterade Nanne Bergstrand.

Annons
 

Det bjöds inte på någon propagandafotboll, långt därifrån, matchen präglades mest av kamp på en tungsprungen gräsplan.
– En nyttig genomkörare, det är planer som den här vi kan vänta oss när serien startar. Visst har vi gjort spelmässigt bättre matcher än den här, men trots allt tyckte jag att vi stod upp bra och visade att vi kan spela fysiskt, analyserade Janne Jönsson och den uppfattningen delades av kollegan i Kalmar, Nanne Bergstrand.
– Även om det inte vara någon större match så var den nyttig för oss. Vi kom inte upp i tidigare standard, men fick en bra genomkörare.

Även om matchen spelades på gräs så såg det stundtals mycket trögt och segt ut, någon riktig fart på spelet blev det aldrig. Och mot den bakgrunden var det kanske inte så konstigt att målchanserna lyste med sin frånvaro. En säger en, riktig målchans skapades och den hade Jörgen Pettersson efter en knapp timmes spel. Helt ren avslutade han inte bättre än att Petter Wastå enkelt kunde limma bollen.
– Det skall bara vara mål, men jag fick inte till det riktigt, suckade
Jörgen som kämpade och slet över stora ytor utan att riktigt få till det
anfallsmässigt.
– Det blev lite för mycket defensiv, men planen var tungsprungen och det kändes lite småsegt. Men vi visade att vi kunde stå upp bra mot ett lag som spelar tung, fysisk fotboll och det skall vi ta med oss till allvaret i allsvenskan.

Unge Kevin Amuneke, 17 år, ryckte ofta förbi Kalmars försvar och det slutade med att Dennis Nilsson kapade honom bakifrån. Amuneke tvingades lämna planen och senare på kvällen visade det sig att han brutit foten och lär nu bli borta större delen av säsongen, minst.

BoIS klubbdirektör rasar över Kalmar FF:s spel
BoIS klubbdirektör Lars Persson är milt sagt förbannad och upprörd över det spel och de intentioner som Kalmarspelarna visade upp igår.
– Jag ifrågasätter starkt Kalmars inställning till matchen. Åkte de hit enbart för att markera? Det fanns inga ambitioner att spela fotboll. Nu klarade de sig undan med en utvisning men dom borde haft tre. Kapningen av Amuneke samt nersparkningen av Jörgen Pettersson är sådant som domarna måste beivra hårdare annars kommer vi att se oerhört många skador i årets upplaga av allsvenskan. Dedé Andersson överfall på Mikael Rynell är mycket riktigt utvisning men de tidigare nämnda är minst lika grova och klara utvisningar. Är detta Kalmars sätt att spela fotboll så måste domarna vara mer observanta, säger han på Landskronabois.com.

Något besked om lagens form inför allsvenskan gav inte matchen. I Kalmar spelade de tre brassarna Ceasar Santin, Fabio och Dedé utan att övertyga och på mittfältet såg Svante Samuelsson inte allt för märkvärdig ut.
Kalmar spelade något som av en del betecknades som namnet på ett välkänt svensk hushållsdjur som serveras till jul med tillägget -fotboll.
– Fruktansvärt att se, rena dödgrävarfotbollen och utan minsta känsla för underhållning, suckade en av många besvikna åskådare som vant sig vid att se lite dansk passningsfotboll.

I BoIS skötte sig Antti Okkonen bra som spelmotor på mittfältet även om han besvärades av en lindrig nackspärr.
Mittbackarna Jonas Olsson och Johnny Lundberg övertygade än en gång och på topp tog Jörgen Pettersson ett stort ansvar.

Nu väntar Häckan på lördag och då räknar Janne Jönsson med att några av de sjuka och skadade spelarna åter skall vara i speldugligt skick.
– Det ser lite ljusare ut på skadefronten och vi har fortfarande lite tid på oss att spela in en möjlig startelva, så någon anledning till panik finns inte, avslutade Janne Jönsson efter sjunde matchen i år utan förlust.

© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser