Annons

Många prisade vid LISA-årsmöte

Som sig bör stod guldmedaljören Håkan Dahlby och mottagaren av ledarkannan, Berne Persson, i centrum när LISA, Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation, avhöll föreningens 86:e årsmöte.
– Nu får du medaljen för att du vann EM i fjor, nästa år hoppas jag att du står här igen med en OS-medalj, sa ordförande Lennart Wallgren när han tillsammans med Gulli Matsson, ordförande i fritidsnämnden, delade ut guldmedaljen till Håkan Dahlby, som representerar Landskrona-Saxtorp JSK när skyttarna göra upp om medaljerna vid OS i Aten den 17 augusti.
– Jag är mycket glad över den här utmärkelsen och känner mig verkligen motiverad inför OS, det skall bli oerhört spännande, poängterade Håkan Dahlby som också passade på att göra lite reklam för sporten för alla som ville veta lite mer.

– Berne är en verklig eldsjäl och väl värd ledarkannan, poängterade Göran Mårtensson när han överräckte kannan till Berne Persson, en av de drivande krafterna bakom tillkomsten av bangolfanläggning i Badhusparken 1986. Samma år tog han också initiativet till bildandet av Bangolfklubben Linjen, vars ordförande han varit sedan dess och klubben har redan gjort sig känd som en duktig tävlingsarrangör.
– Det är min förhoppning att vi skall locka till oss fler tävlingar, det är
bra reklam för sporten och för kommunen,
poängterade Berne Persson.

Annons
 

Efter fem år i styrelsen tackade Jenny Engdahl för sig och ersattes av Bodil Petersson, välkänd idrottsprofil i Landskrona som erhåll LISA:s ledarkanna 1999 för sina insatser i GF Idrott.
– Visserligen har jag lämnat GF Idrotts styrelse, men LISA ser jag som en stimulerande utmaning, berättade Bodil som fortsätter gärningen som tränare i GF Idrott.
– Även om vi är inne i en lite svacka för ögonblicket så har vi en del unga, duktiga tjejer som kan bli riktigt bra. Så jag är optimism inför framtiden vad gäller gymnastiken.

Medan Bodil Petersson går in som ledamot i ett fyllnadsval så valdes Gunnar Nilsson till att ersätta Jenny Engdahl på posten som vice ordförande i LISA.
Kassör Sune Sthuweback redogjorde för föreningens ekonomi som bedömdes vara god innan det var dags för utdelning av utmärkelser och ungdomsstipendium.
– Landskrona är en fantastisk idrottsstad som varje år får fram så många duktiga idrottsungdomar, poängterade Gulli Mattsson och Lennart Wallgren betonade att många ungdomar gått vidare och blivit erkända stjärnor i sina respektive sporter.
– Armand Kranjc blev världsmästare, bröderna Farnerud fotbollsproffs, många andra har tagit fina medaljer och nått framgång i sin sport och det är mycket glädjande att vi inom LISA kan vara med och sporra till fortsatta satsningar och nya framgångar, poängterade Lennart Wallgren innan det var dags för skattejuristen Tommy Rasmusson att redogöra för representanterna vilken skattelagstiftning som gäller för idrottsorganisationerna.

Fakta
LISA-stipendiet började delas ut 1979 och följande ungdomar fick stipendiet i år,
Landskrona Kvinnliga fick ett lagstipendium medan individuella utmärkelser gick till Fanny Persson, volleyboll, Jesper Westerberg, Ajsel Kujovic, Marcus Hansson, Ernest Krasniqi och Mikael Dahlgren, fotboll. Karolina Larsson-Lindgren, cykel, Buhran Brahimi, boxning, Malin Jacobsson, bangolf, Viva Schlasberg, golf, David Andersson och Olof Nilsson, rodd samt Mattias Lantz, segling.

© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser