Annons

Falcons avslutade på bästa sätt

8-6 i den svåra bortamatchen mot Willands, kunde ha varit betydligt större siffror då innebandylaget Falcons spelade årets sista seriematch. Faktum är att Landskronalaget ledde med hela 7-1 innan Willands fick chansen att komma in i matchen. ”Norrlänningarna” tycktes redan på förhand ha givit upp den mikroskopiska chans som fanns att ta den andra kvalplatsen och verkade inte hundraprocentigt fokuserade. Efterhand ryckte man upp sig och anförda av lurige Jimmy Malmgren och lagkaptenen Mattias Börjesson hade man 5-7 när det återstod fem minuter.

Då släckte Andreas Svensson definitivt hoppet om en jämn avslutning när han sköt in sitt tredje mål för kvällen. Det målet innebar dessutom att Svensson tog ett nytt klubbrekord i antal gjorda mål på en säsong. Det gamla rekordet på 27 mål tog Ulf Nilsson förra säsongen, det nya ligger på 29. Nilsson var storsint nog att själv spela fram till mål nummer 28 med en genialisk diagonalpassning.

Annons
 

I matchen comebackade målvakten Anders Billqvist (senast i Färjestaden) och gjorde det på ett utmärkt sätt. I två perioder var han i det närmaste ett spöke för Willands och när målen trillade in i sista akten var det inget Billqvist kunde göra.

Nu ser Landskrona Falcons fram emot division 2-kvalet, där tunga Helsingborgs IBF och stjärnspäckade Bräckan från Kungsbacka står för motståndet. Tiderna för hemmamatcherna är fredagen den 19 mars kl 19.00 (Helsingborg) och söndagen den 21 mars kl 18.00 (Bräckan).

Av redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser