Annons

Dans- och eldnummer till UKMs regionsfestival

Festligt var det när UKM, kulturfestivalen för unga mellan 13-20 år, gick av stapeln på Landskrona teater den 28 februari. Rock, rap, ballader, eldnummer och dans framfördes på scenen i en fullsatt teater.

I Teaterrestaurangen ställde fyra unga konstnärer ut teckningar, fotografier och glas i tiffanyteknik. Allt skapat av och med unga kreatörer.

Annons
 

Inför den regionala festivalen har omdömesgruppen nu gjort sitt val kring vilka som får representera Landskrona den 15-16 maj i Hässleholm.

Fideli, Linnea, Josefin och Paulina – fyra dansare med en färgstark scenakt – är ett av scenframträdandena som får vara med och visa upp bredden av landskronas unga kulturliv i den regionala festivalen. Omdömesgruppens motivering för dem är: ” ‘Här kommer vi’ – håll på denna underbara attityd. Helhet i koreografi, smink, musik, rörelser och rytm. Synkade. Kontroll över era egna kroppar. Ypperligt. Behåll samspelet!”

Tuva Hildebrand- Petersson, som framförde ett eldnummer till suggestiv musik, är ett annat scenframträdandet som får representera Landskrona. Omdömesgruppens motivering för Tuva är ” Graciös. Fina rörelser. Fin musik i samspel med din eldlek. Artistisk. Nakna fötter. Du sjönk in i din egen känsla. Personligt budskap. Håll kvar din attityd om någonting går fel. Kämpa på. Mycket att utveckla. Kan bli fantastisk solist.”

I kategorin konst har två konstnärer valts ut:
Björn Johansson, akvarell och teckningar i tusch, med motiveringen ”Stark utvecklingspotential. Bra teknik, personligt. Starka kontraster. Gör en hel utställning!”

Mimi Hansson, med glas i tiffanyteknik som fick motiveringen ”Bra hantverk, fina kompositioner. Helhet i kollektionen som ger ett proffsigt intryck. Stark utvecklingspotential.”

Annons
Annonser




















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser