Annons

Falcons damer klara för DM-final

Det var mycket kämparinsatser, men stundtals fint skönspel när Falcons innebandydamer besegrade IK Södra dal med 7-4 ( 2-2,2-1,3-1 ) i DM-semifinalen.

Förutsättningarna stod klara alla visste vad dom skulle behöva göra, det var bara DM final som gällde. Men uppladdningen kunde ha startat bättre än vad den gjorde. På morgonen ringde Emma Anderberg och sjukanmälde sig, och inte nog med det så ringde Lotta Fransson innan samling och sjukanmälde sig. Det var bara att stuva om i laget lite grand så skulle det också gå vägen visade det sig.

Annons
 

Första perioden var det en del nervösa fötter på plan, det skulle visa sig att det skulle ta lång tid innan det släppte för vissa, och man spelade slarvigt. Istället för att gå in med kroppen så sträckte tjejerna fram klubban och vispade runt lite. Men tjejerna jobbade sig in i matchen mer och mer och det var ganska jämnt. Båda lagen följdes åt i målprotokollet 2-2 med en skott statistik på 11-12.

Andra perioden började lite ostabilt. Falcons vågade inte hålla i bollen det blev bara långbollar och Falcons fick bara jaga. Men 6 minuter in i perioden fick Falcons en utvisning emot sig som man klarade av utan problem och efter det vände det. Falcons började spela mer som ett lag och de gjorde 2 mål. Även om SödraDal kom till fler skott så hade Falcons koll på läget. Perioden slutade 2-1, skottstatistik 5-10.

Tredje perioden blev mycket kämpa över hela banan från båda lagens sida. Men Falcons hade koll på läget stort sett hela perioden och gled ifrån till en 3 måls ledning. Södra dal reducerade till 6-4 14.06 in i perioden. Efter det låg de på som galningar, men tack vare att tjejerna inte stressade upp sig allt för mycket så red Falcons undan stormen. Sista målet kom i öppen bur gjorde Antonia Andersson. Perioden slutade 3-1, skottstatistik 6-7.

Poäng, Landskrona:
Jonna Henriksson 2+ 2, Maria Andersson 1+3, Antonia Andersson 2+0, Tessan Henriksson 1+ 1, Malin Karlsson 1+0 och Susanne Johnsson 1+0.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser