Annons

Jenny Engdahl lämnar styrelseposter men fortsätter som tränare

Jenny Engdahl prioriterar tränaruppdraget framför mer byråkratiska
styrelseposter och avsäger sig såväl styrelseplatsen i LISA, Landskrona
Idrottsföreningars Samorganisation, som i Landskrona Kvinnliga
Gymnastikförening.
– Tiden räcker helt enkelt inte till för båda uppgifterna, berättar Jenny
som snart återgår till jobbet på Albanoskolan efter mammaledigheten.
– Som småbarnsförälder med ett heltidsjobb så räcker tiden inte alltid till och därför gör jag det här valet. Jag vill fortsätta som tränare, det trivs jag bäst med.

Jenny Engdahl valdes in som första tjej i LISA:s styrelse 1998 och hoppas att det också kommer en tjej efter henne.
– Det är var jag hört och det finns många duktiga tjejer inom idrotten i
Landskrona.

Ett namn som nämns i sammanhanget är Bodil Petersson, liksom Jenny också aktiv som gymnastikledare, men inom GF Idrott.
– Bodil är tillfrågad och det är min och styrelsens förhoppning att hon blir vald, bekräftar LISA:s ordförande Lennart Wallgren och valet av ny ledamot kommer att äga rum i samband med LISA:s årsmöte den 15 mars.

Annons
 

När det gäller LISA:s verksamhet så hoppas Jenny Engdahl att föreningen skall spela en med aktiv roll vad gäller rollen som samordnare för idrotten i Landskrona.
– Jag kan tänka mig att LISA tillfrågas när det planeras nya lokaler för
idrott från kommunens sida.

Genom LISA kan kommunen få en hel del nyttig information. Som exempel nämner Jenny Engdahl planerna på den nya idrottshallen i anslutning till GA-skolan.
– För Landskrona Kvinnligas del hade vi gärna sett att man byggde två hallar så att vi kunde arrangera riktiga tävlingar här. Som det är nu har vi problem med uppvärmningen eftersom det inte finns någon idrottshall som uppfyller kraven. Det är den här typen av information som jag tror att man hade haft glädje av redan under planeringen av nya hallar.

Jenny Engdahl kan blicka tillbaka på en 30 år lång karriär som aktiv och
ledare inom Rytmisk Gymnastik och kärleken till sporten tycks inte känna
någon gräns.
– Det blir en vana att gå till träningarna och jag har svårt att tänka mig en vardag utan träningen. Här har jag lärt känna många duktiga tjejer och några av dem hjälper nu till som tränare. Nej, jag hoppar hellre av styrelseuppdrag än jag slutar som tränare, menar Jenny som under helgen som gick höll i trådarna när regionstävlingar avgjordes i Landskrona och landslaget kryddade sammankomsten med att ge en uppvisning inför stundande Nordiska Mästerskapen.
– Tävlingarna är något speciellt och det är för att göra så bra resultat som möjligt på tävlingarna som tjejerna tränar så hårt. Och så länge jag gillar att träna och matcha tjejerna på tävlingar kommer jag att fortsätta, lovar Jenny Engdahl och får det att låta som ett löfte till gymnastiken.

Läs om helgens tävling på föreningens hemsida >>

Fakta
Fritidspedagog Jenny Engdahl, 43 år, sambo med Magnus och dottern Meja, snart ett år. Bland raden av duktiga gymnaster som tränats av Jenny märks Nanami Makamura, Emma Nydahl, Johanna Bonow, Emese Gerentser och Cecilia Jönsson. Av dessa lyckades Emese bäst genom att vinna SM-silver.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser