Annons

BoIS-FC Köpenhamn 0-0

BoIS mötte idag FC Köpenhamn. Danskarna som just kommit hem från träningsläger i Sydafrika bjöd på ordentligt motstånd. Följden blev att matchen fick en något annorlunda karaktär än den vi sett i de tidigare träningsmatcherna på hemmaplan.
Klart är dock att BoIS stod upp mycket bra, särskilt med tanke på att ett antal spelare fick avstå dagens match på grund av småskador.

Danskarna började dock bäst och hade en farlig frispark i Jonas Sandqvists stolpe redan i den första minuten. Det visade sig emellertid att det vinkats av för offside vid samma tillfälle.
BoIS vassaste chans i första var när Jones Kusi-Asare drog en försvarare och provade skottlyckan. Det hårt pressade skottet smet dock strax över målet.

Annons
 

I andra halvlek tog danskarna över spelet en aning och klart närmast ett mål var man i matchens 57:e minut då Hjalte Nörregard dundrade bollen i ribbans underkant och det var många som var övertygade om att bollen studsade innanför mållinjen. Den assisterande domaren var inte snabb nog att hinna ner till kortlinjen varför han ryckte på axlarna och lät spelet gå vidare.

Detta var som en väckarklocka för båda lagen. Från att ha varit en ganska händelselös tillställning förvandlades matchen till riktig underhållning.
59 minuten:

BoIS bästa målchans då Amuneke kommer fri med målvakten efter fint samspel med Jones Kusi-Asare.

60 minuten:
Friberg måste byta på grund av nackspärr. In kommer Jeppe Westerberg.

63 minuten:
FCK:s Bo Svensson får sitt andra gula kort efter att han gjort ner Kusi-Asare bakifrån.

65 minuten:
Gabriel Ucar haltar ut från plan efter att han åkt på en ordentlig sträckning i vänstra lårets baksida. Mickael Dahlgren in.

När halva andra halvlek gått drog sig båda lagen tillbaka en aning och bevakade poängen.
BoIS gjorde ytterligare tre byten, allt för att alla skulle få vara med i hetluften, plus att det inte skulle tas någon chans att dra på sig ytterligare skador.
– Det stämmer. Bland annat så hade Johan Andersson lite känning i låret och han valde att byta innan det blev värre, kommenterade Janne Jönsson efter matchen.
En som dock chansade var Ucar,
– Jag kände redan innan att det var på gång men jag trodde att det klarade sig. Sedan högg det bara till och just nu gör det rejält ont, sade backen när han linkade mot omklädningsrummet.

I det stora hela var Janne Jönsson nöjd med spelarnas insats,
– Vi fick försvara oss rejält mot danskarna men vi gjorde det bra. Vi står upp bra mot deras anfall, säger Jönsson och visst måste man hålla med. Speciellt med tanke på åldern i laget.
I andra halvan av andra halvlek var medelåldern i laget mycket låg. Backlinjen bestod av en 18-åring, två 19-åringar samt ”åldermannen” Johnny Lundberg som är hela 22 år. På mittfältet var det 22-åriga Micke Rynell som var äldst.
I anfallet såg vi Kusi-Asare som är 23 år och den verklige gamlingen i matchen, Jörgen Pettersson som är 28 år.
– Det var ju inte meningen att vi skulle försöka sänka snittåldern men vi hade inget val, avslutar Jönsson.

Närmast väntar B-lagsmatch mot Högaborg för en del av killarna. Matchen spelas i morgon, den 2 mars, och därefter bär det iväg på träningsläger på Mallorca på torsdag. Väl där kommer man att träningsspela mot Real Mallorca.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser