Annons

Neli och elefanterna rockar loss på hemmaplan

– Det finns bara en, jag säger EN, ballad värd namnet, säger Fredrik ”Skipp” Skeppstedt och håller upp James Browns Gravity från 1986 framför näsan på Roland ”Stolle” Telin.
– På den här vinylen finns ”Return to me”, skriven av Hartman och Midnight, och ska vi överhuvudtaget spela någon ballad så är det den som gäller.

Landskrona Direkt har bestämt träff med Neli and the Elephants i replokalen på Hantverkargatan. Diskussionens vågor går om man ska utöka repertoaren med en något lugnare låt.
– Vi lirar rock, kort och gott. Om det sen är en ”bluesare” från Skipp eller en punklåt från någon annan spelar ingen större roll, menar Neli Karlsson, sångerska och frontfigur, när hon ska redogöra för vilken etikett som är lämplig att sätta på henne och de tre elefanterna, Skipp, Stolle och Anders Jeppsson.
– Man skulle kunna säga att vi är en crossover av Pink, Pixies och Clash med övervägande eget material, förtydligar (?) trummisen Telin.

Annons
 

Bandet deltog nyligen i tävlingen för band på väg upp, kallad Popkorn.
– Tävlingen gick av stapeln i Helsingborg och publiken var väl mutad och domarna inkompetenta eller om det nu var tvärtom, för vi vann inte, ler basisten Skipp och Roland Telin fyller i,
– Men det är klart, vi är inte popcorn. Vi är mer nachos, mer kryddigt ös.

Det som står närmast på programmet för bandet är en spelning på Lilla Berlin i Landskrona nu på lördag.
– Vi har två möjligheter för det lokala musiklivet att synas hos oss. Dels finns det möjlighet för trubadurer och mindre konstellationer att spela nere i puben. Dessutom kan vi ta större band en halvtrappa upp där vi kan ha en scen för rockband och andra som kräver lite större plats, säger pubägare Volker Prael som gärna vill komma i kontakt med musiker från Landskrona.
– Äntligen en scen för band från stan. Ett initiativ som jag verkligen hoppas att landskronaborna tar till sig, hyllar Telin och konstaterar snabbt att det är väl bara på Rotrock och Företagsrocken det annars finns en scen musiklivet i Landskrona att få visa upp sig på.

Neli and the Elephants har även stora förhoppningar att det ska bli ett par festivalspelningar i sommar.
– Vår manager har lovat det, säger Skipp och skjuter iväg ett brett leende.
– Även om det inte blir på någon huvudscen så finns det gott om demoscener för band på uppåtgående. Så visst hoppas vi att vi kan lämna replokalen när solen börjar värma på, avslutar Telin.

Fotnot:
Neli and The Elephants står på scen klockan 22.00 på Lilla Berlin, lördagen den 28 februari.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser