Annons

Falcons seriesegrare

Palmstaden/Trelleborg har haft en tung säsong, men en sak kan laget i alla fall vara nöjda med. De är ensamma om att ha fått med sig poäng (6-6) från Landskrona Idrottshall i årets upplaga av innebandyns division 3 Skåne.
Mot Bromölla låg dock inte hemmasviten i fokus. Nej, den här matchen handlade om att ta revansch på den nesliga förlusten på bortaplan. När backen Jesper Persson sköt 5-4 på ett frislag stod klockan på 19:37 i den tredje perioden och trots en riktigt bra kvitteringschans i slutsekunderna orkade inte Falcons ända fram.
Då spelade Bromölla ett fysiskt och väl sammanhållet försvar, men Falcons vann skotten med 26-16 och tappade trots det tillfälligt mark i tätstriden.

Det var alltså ett taggat hemmalag som gick ut i den första perioden. Efter 19 sekunder dunkade Martin Eriksén in 1-0 och det var bara början på vad som skulle visa sig bli en riktig utskåpning. Bromölla saknade 4-5 spelare och var chanslösa. 2-0 gjorde André Rosengren och innan perioden var över sköt Ulf Nilsson in trean i powerplay.

Annons
 

Den här gången slutade skottstatistiken 27-20, men trots det var bortalagets bästa spelare Marco Westberg i målet, som gjorde flera ledbrytande räddningar. Den andra perioden blev en målorgie och slutade 4-3 i Falcons favör. Totalt 7-3 inför sista akten alltså.

I tredje perioden gick Bromölla på knäna och orkade inte mer än att sticka upp i något anfall då och då. Den slutade hela 4-0 till hemmalaget, sista målet forcerade Andreas Svensson in i spel sex mot fyra, när 22 sekunder återstod.

Många spelare imponerade i Falcons den här eftermiddagen. Pålitliga poängmakaren Andreas Svensson visade stor klass. Juniorerna Magnus Jacobsen, André Rosengren och Linus Björnfot Larsson hade fart under fötterna. Hela backbesättningen spelade resolut, med ett litet extra plus till Göran Wendel som visade stort hjärta. Franko Gobic i målet var lysande.

Martin Eriksén, som gjorde fem poäng fördelade på tre mål och två assist, slog dessutom klubbrekord i antal gjorda poäng på en säsong. Tidigare rekordet var 40 poäng och innehades av Martin Jacobsen. Det nya rekordet lyder på 44, fördelat på 26 mål och 18 assist. Men det hinner nog bli någon poäng till innan serien är slut.
Både Eriksén (26 mål) och Andreas Svensson (25) har dessutom häng på klubbrekordet i antalet gjorda mål på en säsong. Det innehas för närvarande av Ulf Nilsson, som gjorde 27 mål föregående säsong.

I bortalaget imponerade förutom målvakts-Westberg Peter Svensson stort. Den stora tekniska forwarden med ett förflutet i division 1-laget Olofström är definitivt en av seriens bästa spelare.

Falcons är därmed alltså för första gången seriesegrare på herrsidan. Eftersom lottningen till division 2-kvalet är klar, hoppas man att man kan presentera matchtider så snart som möjligt.
Redan nu kan man dock boka in helgen den 20-21 mars, då Falcons kommer att spela hemma mot Bräckan (etta i div 3 Halland) och tvåan i den egna serien (f.n. Helsingborgs IBF).

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser