Annons

Arbetsseger för Kronan Volley

Efter en minst sagt skakig start lyckades Kronans volleybolltjejer kamma hem en viktiga seger mot Svedala. Det var inte mycket som fungerade
och vinsten var en ren arbetsvinst från landskronabornas sida.

– Första setet var en katastrof. Det var som att titta på en stillfilm,
ingenting fungerade förrän precis på slutet av setet, men då var det tyvärr redan för sent,
säger spelande tränaren Heidi Holm.
Svedala vann setet med 28-26.

Annons
 

– Andra setet var mycket bättre kämparmässigt, men inte spelmässigt. Vi tog setet relativt enkelt med 25-14, men vi var inte nöjda med vår spelkvalitet, fortsätter Holm.

-Tredje setet var lite kämpigare, och stundtals höll vi knappt div. 4 nivå, så rörigt som vi spelade. Några felflugna ord från motståndares sida gjorde dock att vi fick lite extra bränsle. Vi la mycket press på våra servrar vilket resulterade i stora problem för svedalatjejerna. Maria Ljunggren och Marie Asp var de mest poänggivande spelare under setet. Olga Elizondo Thern-Svanberg började visa prov på hur duktig hon är i försvaret. Setsiffrorna var jämnare än vad spelet var, men vi knep setet med 25-23, förklarar Holm.

I fjärde set lyckades Kronan samla krafterna och vann det också med 25-19.

Tränare Holm anser att matchens bästa spelare var Maria Ljunggren och Nelly Kostal.
-Vi är glada över att vi bottnade just i denna match, då vi har några viktiga matcher kvar i serien. Till helgen ska vi möta Halmstad på bortaplan, men redan nu efter att ha pratat med tjejerna har kämpaglöden tänts igen och vi kommer att vara en supertaggad och fulltalig trupp som åker till Halmstad för att slåss om segern, avslutar Holm.

Kronan Volley leder serien med ett set tillgodo på Helsingborg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser