Annons

Bosna Basket siktar mot division 1

Det hela började med några kompisar i ett pojklag och nu är pojkarna unga män och Bosna Basket, som firar 10-årsjubileum i år, på god väg mot kval till basketens division ett.
– De flesta killarna i laget har spelat tillsammans i alla år och känner varandra mycket väl. Det är också därför vi spelar riktigt bra tillsammans, berättar Admir Lucacevic som minns hur det hela började.
– Vi började i serien för pojkar födda 1983 och det gick bra. Vi fick alltid en bra placering och tog hem några guld också. När vi blev äldre fortsatte vi i herrar U19 och för började samtidigt i trean för att se hur långt det skulle räcka. Eftersom vi var runt 18 år kunde vi spela i bägge serierna och det var kul. Vi vann våra matcher och tog hem bägge serierna, så det var bara att fortsätta.

Förra säsongen var Bosnas första i tvåan och laget slutade som sexa, ett bra resultat som i år ser ut att bli än bättre. Bosna ligger nu femma i tabellen och lyckas laget ta sig upp en placering så väntar kvalspel till ettan.
– Det skulle vara kul om det gick vägen, men samtidigt kostar det mycket pengar att spela i ettan och det är ett stort problem för oss, betonar Admir som är tacksam för de sponsorer som klubben redan har, men fler behövs.
– Intresset för basket är stort och vi lockar mycket folk till våra matcher, men det är ett stort steg om vi skulle gå upp i ettan. Vi har en härlig publik som verkligen stöttar oss och jag hoppas att vi även kan få fler sponsorer om vi skulle gå upp i ettan.

Annons
 

Bosna jobbar också hårt med integrationen i Landskrona och föreningens arbete har uppmärksammats långt utanför kommungränsen. För flera av spelarna i A-laget gäller det att kombinera det egna spelandet med tränaruppdrag för ungdomslagen.
– Själv tränar jag ett flicklag och det är kul, många tjejer gillar att spela basket och på sikt kan vi kanske få fram ett riktigt bra damlag också.

Bosna arbetar med små medel och oerhört mycket entusiasm. Inför den här säsongen skulle Henrik Lövgren ta över som tränare, men han fick jobb i Thailand och istället är det Izudin Koldzic som håller i träningen.
– Men vi har spelat tillsammans i så många år så alla hjälps åt när det gäller träningen, betonar Admir med ett leende.

Bosna förfogar över ett ungt och utvecklingsbart lag och fortsätter framgångarna i den här taken så lär klubben även kunna locka till sig andra spelare som kan höja kvalitén ytterligare ett steg. Intresset för basket är också på väg uppåt i stan och mycket är Bosnas förtjänst.
– Som det är nu har vi problem med träningstider, det finns tyvärr inte hallar tillräckligt. Vi hoppas få lite mer tid i Idrottshallen om vi skulle gå upp i ettan, som det är nu tränar vi bara ett pass i hallen och det kommer inte att räcka i framtiden, förklarar Admir avslutningsvis.

Bosna firar 10-årsjubileum med festligheter i Folkets hus den 27 februari.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser