Annons

Fredrikornas vårprogram

Landskronas Fredrika Bremerkrets inledde vårsäsongen med årsmöte i Stadsbibliotekets hörsal. Efter årsmötesförhandlingarna fick 80-talet medlemmar lyssna till Sonja Danielsson, grundare av det numera internationella företaget, Sia Lustgården.
Danielsson berättade att verksamheten började i hennes kök på 50-talet med batik och tillverkning av ägghönor. Sonja Danielssons humor och berättarglädje lockade till skratt och varma applåder.

Under våren arrangerar Fredrika Bremerförbundets Landskronakrets följande föreläsningar och temakvällar:

Annons
 

Måndagen den 1 mars klockan 19 på Hotell Öresund är temat ”Hälsovård-bevara det friska”.
Möt företrädare för yrken som fokuserar på hälsovård, egenvård och rehabilitering. Fredrika Bremerförbundet genomför en vårdvecka med start i Skåne. I en paneldiskussion får deltagarna möta arbetsterapeut, dietist, företagsläkare, rehabiliteringsläkare, sjuksköterska och sjukgymnast.

Torsdagen den 1 april klockan 19 på Fröjdenborgs Dagcentral får fredrikorna möta Birgit Wenngren, gymnastikdirektör och ergonom, en levande legend som vigt sitt liv åt att lära ut balans och ergonomi.
– I varje människa finns en dansare, en bit i själen som vill tänka fritt, uppleva musik och omsätta den i rörelse, säger hon.
– Man får ingenting gratis, det gäller att träna varje dag.

Tisdagen den 4 maj klockan 19 i Borstahusens Segelsällskaps Klubbhhus står fredrikornas ”Vårfest vid Sundet”, med utdelning av Dagmarstipendiet på programmet. Den kände vissångaren Berndth Hammarlund bjuder på en musikkavalkad.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser