Annons

Förlust efter femsetare för Kronans volleybolldamer

Säsongens första förlust för Kronans volleybolldamer kom i helgens bortamatch mot Helsingborg.

”Årets match” blev verkligen en rysare där Helsingborg drog det längsta strået. Samtidigt som vi är djupt besvikna över förlusten så gratulerar vi motståndarna till vinsten, säger Heidi Holm utan att låta alltför nedstämnd.

Annons
 

– Möjligen var det hemmalagets publikstöd som fällde avgörande.
Helsingborg hade till och med utrustat sig med en musicerande hejarklack vars trummande nog gav den extra energin för deras tjejer och som vi saknade,
fortsätter Holm.

Det första setet började med en sådan fart och spelkvalité att helsingborgstjejerna inte hängde med utan Kronan tog setet med de övertygande setsiffrorna 14-25.

Det andra setet började lika enkelt som det första fram till en landskronaledning på 15-22, varefter Kronan fastnade i en servmottagningsposition där hemmalaget lyckades plocka poäng efter poäng på sina svåra servar samt bättre uthållighet i långa bolldueller. Setet till Helsingborg, 25-22.

– Efter en kort andningspaus fortsatte vi in i det tredje setet med en ny beslutsamhet. Vi ändrade lite i servmottagningsuppställningen samt
koncentrerade oss mer på blockspelet. Målet var att få ingång alla våra anfallsvägar, vilket vi lyckades delvis med. Vi satte mycket press på våra servar som gjorde att motståndarna inte lyckades utnyttja sitt centeranfall fullt ut,
menar Holm som tillsammans med lagkamraterna knep setet, 18-25.

Nu skulle setsegern inte räcka. Helsingborgstjejerna vann fjärde sätt och det var upplagt för säsongens första fem setare för Kronan.
Vi ville verkligen vinna, men var medvetna om att det krävdes en enorm viljestyrka och kraftmätning för att det femte setet skulle bli vårt. Men ödet ville annorlunda. Vi orkade helt enkelt inte med Helsingborgs framfart och setet och därmed matchen gick till Helsingborg, avslutar Holm och medger att besvikelsen var stor direkt efter matchen.
Kronan leder fortfarande serien och har alla möjligheter att lyckas med sin målsättning att spela i division.1 nästa säsong.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser