Annons

Falcons klara för division 2-kval

Om vi börjar med matchen, så var det en tuff nöt för Falcons att knäcka. Ytterst få lag i denna upplaga av division 3 åker från Broby med poäng i bagaget. Bara Willands och Strövelstorp har noterats för segrar och nyligen fick serietrean Helsingborg se sig besegrade med 3-2.

Matchen inleddes med en intensiv press från Falcons. Mitt i pressen stack dock hemmalaget upp och gjorde 1-0. Några minuter senare var det kvitterat genom Michael Henriksson som spelade center i en kedja med Martin Eriksén och Nicklas Dahlström på lekhumör. I mitten av perioden drog Göran Wendel på sig den första av två olyckliga utvisningar, i vilken Pierre Sentoft kunde bomba in 2-1 från backposition. Göinge red vidare på den positiva vågen och kort efter gjorde man även 3-1 i en vacker anfallskombination.

Annons
 

Göinge var starka i försvaret och Falcons var skakade. En stor del i hemmalagets övertag var fenomenale målvakten Andreas Rubensson, som motade 30 skott den här kvällen!

I den andra perioden kom Falcons ut samlade och fast beslutna att ta tillbaka kommandot. Det började dock inte bättre än att Wendel fick sin andra utvisning och precis när den var slut sköt Johan Nilsson in sitt andra mål för dagen från minimal vinkel. Men Falcons vek inte ner sig utan ökade tempot. 2-4 kom i powerplay – Eriksén, fint framspelad av Martin Jacobsen – och 3-4 forcerade storebror Jacobsen in själv i numerärt underläge!

När sista perioden började var det alltså match igen! Det tog bara två minuter för Göinge att dryga ut ledningen, men man hade sänkt garden betänkligt. I mitten av perioden utnyttjade Andreas Svensson ett snabbt frislag och nu anföll Falcons i våg efter våg. Det tröttade ut Göingespelarna och i synnerhet Filip Månsson och Mats Hoff. Påeldade av ledarstaben blev den förre utvisad efter en minst sagt onödig eftersläng och i samma moment protesterade den senare allt för högljutt och fick även han besöka botbänken. – Och där vinner man ju sällan någon match…

Med tre minuter kvar av matchen var detta naturligtvis ett avgörande moment. Falcons brukar inte tacka nej när man får en gratischans och så inte heller den här kvällen. Först sköt Benjamin Björnler in kvitteringen från backposition i fem mot tre och en halv minut därefter sköt Nicklas Dahlström 6-5 i fem mot fyra. Göinges lagkapten Filip Månsson fick visserligen ta en liten revansch på sig själv när han kämpade in kvitteringen 34 sekunder från slutet, men efter det stora underläget i andra perioden var Falcons de stora vinnarna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser