Annons

Duktiga idrottsungdomar belönas

Det dräller av duktiga ungdomar inom idrotten i Landskrona, det visar utdelningen av LISA:s, Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation, ungdomsstipendium som går till 17 duktiga ungdomar.
Från klubbarnas sida är intresset för stipendierna stort och det är glädjande. I år har Fritidsnämnden bidragit med en del pengar som innebär att vi kan dela ut 14 stipendier och det är glädjande, konstaterar LISA:s ordförande Lennart Wallgren.
Bredden bland de unga idrottarna är också imponerande och stipendierna, som är på 2 500 kronor plus en vacker ljusstake och blommar, fördelar sig på 13 individuella och ett lagstipendium.
Landskrona Kvinnliga får lagstipendiet för de duktiga tjejerna i den ”svarta truppen”, Fredrika Johansson, Johanna Nordenberg, Ronja Benediktsson, Emmy Nilsson, Anna Gunnarsson och Amanda Gustavsson. Flickorna slutade som trea vid J-SM i fjor och i år är målet högt uppsatt när SM avgörs på hemmaplan i slutet av maj.

Fanny Persson, 15 år, är en duktig volleybolltjej i Kronan som förra året
deltog i ett läger tillsammans med flicklandslaget.
Jesper Westerberg, Ajsel Kujovic, Marcus Hansson, Ernest Krasniqi och Mikael Dahlgren är fem duktiga Boisare som för klubbens fina ungdomstraditioner vidare. Samtliga har uppmärksammats för olika landslagsuppdrag.
Karolina Larsson-Lindgren, 17 år, har representerat landskrona Cykelklubb med den äran under fjolåret. Hon har tävlat med det svenska juniorlandslaget och vunnit hela 13 tävlingar. I landslagströjan har hon tävlat med den äran i såväl Danmark som Holland.
Buhran Brahimi, 17 år, är en talangfull boxare som förra året kom till Häljarps Boxningsklubb och nyligen tog hem J-SM i sin viktklass för tredje året i rad.
Malin Jacobsson, 13 år, är landets kanske främsta bangolfspelare i sin
åldersgrupp. Hon nådde under fjolåret stora framgångar och plockade hem flera medaljer i U-SM.
Viva Schlasberg, 17 år, är en talangfull golftjej som förra året nådde flera fina placeringar och en av Landskronas Golfklubbs stora framtidshopp.
David Andersson, 18 år, och Olof Nilsson, 17 år, är två talangfulla roddare som förra året nådde stora framgångar. David Andersson tog hem hela fyra SM-medaljer och har representerat Sverige i flera stora tävlingar. Olof Nilsson fick sitt stora genombrott i fjor när han var med om att vinna SM-guld i såväl scullerfyra som dubbel tillsammans med David Andersson. Olof har också representerat Sverige vid två tillfällen.
Mattias Lantz är en av Borstahusens Segelsällskaps stora talanger som till vardags studerar vid seglargymnasiet i Ängelholm.

Annons
 

Fakta
Lisastipendiet började delas ut 1979 och avser att stimulera unga idrottsutövare till studieresor eller allmän utbildning, antingen inom idrotten eller civilt. Årets stipendium delas ut i samband med årsmötet den 11 mars och samtidigt kommer OS-skytten Håkan Dahlby att få guldmedaljen och Bangolfklubben Linjens initiativtagare, Berne Persson, ledarkannan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser