Annons

Publiken fortsätter att strömma till när BoIS träningsspelar

Publiken fortsätter att strömma till när Landskrona BoIS träningsspelar. I dagens match mot danska liganian Herfölge hade hela 1183 personer sökt sig ut till konstgräsplanen på IP.
Redan efter tolv minuter bjöds åskådarmassan på en riktig delikatess då Johan Andersson snappade upp en boll på egen planhalva, snurrade upp en gulblå Herfölgespelare och med en magnifik 35 meters crosspassning hittar Jörgen Pettersson på vänsterkanten. Jörgen som med teknisk briljans tar ner bollen och i samma moment snurra upp sin back, gör inga misstag utan kan mycket vackert ge BoIS ledningen med 1-0.
– Det var ett mycket vackert mål, håller BoIS tränare Janne Jönsson med om,
Men därefter var det tungt. Herfölge spelade en fysisk fotboll och vi lyckades inte skapa lika mycket som förra veckan mot Nordsjälland. Jag tycker vi har en dålig inställning under åtminstone första halvlek, menar Jönsson.

Herfölges kvitteringsmål kom också mycket riktigt efter att BoISarna hamnat på efterkälke. Efter en halvtimmes spel lämnades den tidigare danske landslagsstjärnan Allan Nielsen helt ren vid straffpunkten och han gjorde inga misstag när passningen kom. Omarkerad kunde han enkelt dundra in 1-1 otagbart bakom Jonas Sandqvist i BoIS-målet.
– Målet kom nästan helt naturligt. Vi hade under en period hamnat efter danskarna i varje moment, medger Jönsson.

Annons
 

Att det var en betydligt hårdare och intensivare match än förra veckans kamp mot Nordsjälland gick inte att ta miste på. Tio minuter från slutet fick Jonas Olsson syna domare Håkan Jonassons röda kort.
– Vad ska han med sulan där och göra?, frågade sig tränare Jönsson och ansåg utvisningen motiverad. Jonas själv var ångerfull efter matchen när han konstaterade,
– Ja. det var onödigt, men jag höll igen.
Domare Jonasson bedömde utvisningen som grov och kommer att lämna en rapport .
Jag bedömer det som en grov förseelse och kan inte säga mer om detta leder till några avstängningar för Olsson eller inte.

En kvart in på andra halvlek byte Jörgen Pettersson med Kevin Amunike och 17-årigen visade att han kan bli en trevlig bekantskap för Landskronapubliken.
Redan efter drygt fem minuter på plan var det nära att han hamnade i målprotokollet. Det var efter en vacker framspelning från Johan Andersson som Amunike så när fick bollen i mål. Vackert var också anfallet där Pierre Gallo klackade fram bollen till Amunike som på halvvolley sköt bollen strax över.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser