Annons

Jörgen Pettersson gjorde hattrick i sin BoIS-premiär

Idag invigdes konstgräsplanen på IP då BoIS spelade årets första träningsmatch. BoIS vann över NordSjälland med 4-0 inför hela 1528 betalande och Jörgen Pettersson gjorde tre av BoIS fyra mål.

Och det tog inte lång tid innan BoIS nyförvärv presenterade sig. Redan efter ett par minuter hade han ett skott som smet strax utanför den danske målvakten Jan Hoffmanns vänstra stolpe.
I Matchens nionde minut hittade dock Pettersson rätt. Hasan Cetinkaya bröt ett danskt anfall på mittplan och såg Anders Friberg på högerkanten. Friberg spelade osjälviskt in bollen till Pettersson som enkelt bredsidade in 1-0.
– Va sören då? Han har betalt för att göra mål. Det har inte jag, kommenterade Friberg med ett brett leende.
En knapp kvart senare var det dags igen. Denna gång slog Johan Andersson en hörna som Jonas Olsson nickade mot mål. Pettersson fick fram en tå och bollen gled retfullt enkelt förbi Hoffman.

Annons
 

Det skulle inte bli något äkta hattrick för Pettersson. Det såg BoIS andra anfallare för dagen, Jones Kusi-Asare, till. Mikael Rynell slet sig loss på högerkanten och slog in bollen framför mål och Kusi-Asare kunde i kamp med målvakten få ett huvud på bollen och 3-0 var ett faktum.

I matchens andra halvlek bedarrade BoIS framfartslusta. Det var dock aldrig oroligt på plan. Matchen var vunnen.
Pettersson skulle emellertid slå in den definitiva spiken. Pierre Gallo, som ersatte Mikael Rynell tråcklade på högerkanten och slog in bollen till en helt fri Pettersson som vackert lobbade bollen i mål.
– Det här såg bra ut tycker jag. I första halvlek har vi ett högt och bra tempo. I andra går blir det mindre fart, medvetet eller omedvetet, det vet jag inte, kommenterar BoIS tränare Janne Jönsson och Friberg som för dagen spelade som högerback förklarar,
– Det blir så när man leder med 3-0. Det spelar ingen roll om det är träningsmatch eller om det är i allsvenskan.

Friberg var, precis som kollega Gabriel Ucar på vänsterbacksplats, uppseendeväckande offensiva i matchen mot NordSjälland,
– Det stämmer. Vi jobbar hårt för att komma med mer i det offensiva spelet. Det känns bra eftersom vi känner att vi har stödet bakifrån om spelet skulle vända, förklarar Ucar efter matchen.

En som naturligtvis är nöjd med sin match är Jörgen Pettersson,
– Det var skönt att få en så pass bra start, säger tremålsskytten efter matchen. Han hävdar dock att han har lite kvar innan han är på topp.

Hur gick då arrangemanget som sådant?
– Det här är fantastiskt. Vi hade spekulerat i veckan hur mycket folk som skulle komma men vi hade aldrig kunnat gissa på sådana här siffror, kommenterar Lars Persson, klubbdirektör i BoIS och visar ut över de 1528 betalande som njuter av matchen.

Några som säkert också njöt var BoIS supporterklubb Black & White som fick en ny arenaflagga. Den hade formen av en tröja, den största BoIStröjan i världen.

Slutligen kan vi också rapportera att den andra supporterklubben, Sabola, passde på att dela ut ett pris till Johan Andersson, som bästa spelare 2003.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser