Annons

Tröjauktion gav 3150 kronor till Röda Korset

Vid en liten ceremoni på Nordeabanken överlämnades igår den signerade BoIS-tröja som auktionerats ut genom Landskrona Direkts och bankens försorg och där hela auktionsintäkten oavkortat går till Röda Korset.
När budgivningen slutade i lördags stod det klart att högsta budet inkommit från Nilssons Begravningsbyrå i Eslöv, vilka bjudit hela 3150 kronor.
– Det är trevligt när man kan göra flera saker samtidigt. Dels ville jag väldigt gärna ha tröjan och kunde jag samtidigt gynna Röda Korset och parallellt få lite reklam för firman så kan man inte annat än vara nöjd, sade en glad Mikael Karlsson från begravningsbyrån.

Karlsson som är en hängiven BoIS-supporter har naturligtvis årskort till lagets hemmamatcher.
– Jag har faktiskt fyra sittplatser på IP men min son får stå. Han är HIFare så han får åka med på premiären men sen får ställa sig bland de rödblå. Vi får väl se vem som är gladast när vi kör hem, sade Karlsson och mindes med förtjusning premiären 2002.

Annons
 

Nordeas kontorschef Håkan Lemark även han stor vän av Landskrona BoIS gratulerade inroparen och överlämnade en symbolisk check till Röda Korsets representant Roger Gustavsson.
– Det är roligt att vi kan hjälpa till i sådana här sammanhang men hade vi inte fått draghjälp av Landskrona Direkt så hade vi inte fått in ett så pass bra bud, menade Lemark och berättade om bankens syn på elektroniska affärer.
– Detta är framtidens melodi. Vi tror mycket på det och faktiskt är det betydligt svårare för den oärlige att bryta sig in datorns ”kablar” än i en brevlåda på stan. Jag har faktiskt fått en dam på 85 år att lära sig att betala sina räkningar via Internet.

Att allt fler blir förtrogna med den nya tekniken intygade även Karlsson som bland annat hjälpt en 82-årig kvinna från USA att släktforska i Sverige.
– Vi sköte hela korrespondensen via e-post.

Även Roger Gustavsson från Landskronabygdens Röda Korskrets är imponerad över vilket skyltfönster Internet har kommit att bli.
– Tänk, här hade vi tröjan hängande i stans absolut mest centrala skyltfönster men först dagen efter att budgivningen publicerats på nätet small det till, log Gustavsson som nu totalt dragit in någonstans mellan 25 000 – 30000 kronor till Röda Korset i den ryska staden Vologda.

– Alla pengar kommer oavkortat att gå till vår vänförening i Vologda där man bland annat ska använda medlen till ungdomsverksamhet, att utbilda folk i första hjälpen samt att bekämpa HIV och AIDS, log Gustavsson medan han tog emot gåvan från Nilssons Begravningsbyrå.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser