Annons

Golfgymnasium till Landskrona?

Landskrona/Kävlinge/Svalövs gymnasieförbund har hos Riksidrottsförbundet och Svenska Golfförbundet ansökt om att bli riksidrottsgymnasium från och med hösten 2005.
I 20 år har Perstorp varit platsen där landets elitgolfande ungdomar utbildats. Nu ger sig alltså Landskrona in i konkurrensen om var utbildningen ska finnas i framtiden.

I vad som bedöms vara ett mycket starkt förslag presenterar man bland annat möjligheten för eleverna att spela på fem banor i nära anslutning till skolan. Dessa är Landskrona, Kävlinge, Svalöv, St Ibb på Ven samt kanske landets bästa bana nämligen den i Barsebäck.
– Vi har lång och positiv erfarenhet av idrottselever med regionala alternativ. Vi har dessutom ett bra koncept på golfsidan med de banor och de klubbar vi har att tillgå. Eleverna får ett starkt utbud och klubbarna har visat stort gehör, säger Tomas Johansson, utbildningsdirektör på gymnasieförbundet, till Golf.se och framhåller även kommunens starka profil som idrottskommun med en bra kommunal struktur och uppbackning från politiskt håll.
Beslut i frågan väntas framåt vårkanten.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser