Annons

IP Sveriges bästa plan?

I det tysta bedrivs ett intensivt arbete på Sveriges fotbollsarenorna för att hålla planerna i toppskick. Detta är något som Svenska Fotbollförbundet tänker uppmärksamma och premiera genom en ny tävling – ”Årets Plan”.

Efter varje match i allsvenskan under året kommer domaren samt det gästande lagets kapten sätta betyg på planen. Efter fullbordad säsong fås ett kvitto på vilken arena som bjudit det bästa underlaget.

Annons
 

– Där kommer vi naturligtvis tillsammans med Malmö och Helsingborg ligga väldigt bra till, tror Tom Sörensson på Fritid Landskrona och fortsätter,
– De skånska arenorna har väldigt bra förutsättningar. Det geografiska läget och vår jordmån ger oss ett övertag. Sen är det en ren vetenskap att få fram en bra plan. Det gäller att sköta den minutiöst. Vi har en kort strålängd, detta för att skapa en så tät och jämn matta som möjligt. I Landskrona har vi en fin tradition och en stor stolthet när det gäller bra grönytor och framför allt då ute på Idrottsplatsen som är vårt ansikte utåt.

Att planen kommer att vara tipptopp till den allsvenska premiären mot Helsingborgs IF den 3 april är Sörensson övertygad om.
– Sedan två år tillbaka täcker vi planen med en speciell duk veckorna innan premiären. Något vi kommer att göra även i år. Det ger gräset en extra kick.

Huruvida IP:s gräsmatta kommer att premieras efter säsongen står skrivet i stjärnorna, helt klart är dock att man får bära favoritskapet.
– Det en trevlig tävling och man kan väl säga som så, att vi ligger riktigt bra till, ler Sörensson.

Annons
Annonser




















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser