Annons

Vintävling avgjord i bokhandel

Munskänkarna är en förening bestående av vinälskare som bildades 1958. I Landskrona har man haft en egen sektion sedan 1987 och i torsdags arrangerade man en tävling i vinprovning i bokhandeln Bok & Pappers lokaler,
– Det här är jättekul. Böcker och vin är en fantastisk kombination, säger föreståndare Peter Asteman.

Ordföranden för Munskänkarna i Landskrona, Kaj Ströberg, menar att det finns flera orsaker till att vin blivit så populärt.
– Allmänheten vet generellt mer om vin idag och media har haft en stor roll i detta. Det har i sin tur gjort att personalen på systembolaget har blivit mycket kunniga.

Annons
 

Efter hand som Ströberg filosoferar över vin i allmänhet strömmar folk in i lokalen. Det är uppdukat med vita papper med ringar på att ställa glasen i. Dessutom finns det vitt bröd på varje bord.
En som ser fram emot tävlingen är Sussie Fridh som kommer till bokhandeln i sällskap med sin man.
– Det är en kul hobby. Vi har inte hållit på så länge, säger Sussie och berättar om sin dröm,
– Det är att åka till Toscana i Italien. Jag vill resa runt på de olika vingårdarna och testa viner, förklarar hon och det är just i Toscana man hittar hennes favoritvin,
– Jag har faktiskt inget speciellt vin. Jag sätter dock viner tillverkade i Toscana av Nebbiolodruvan högst av alla. Det tråkiga är att de i regel är dyra så dessa vinerna köper vi bara vid speciella tillfällen.

Hur gick då tävlingen?
30 personer fick vars sex glas med rött vin. Bland dessa skulle deltagarna bland annat klura ut vilken druva samt vilket land vinet kom ifrån.
– Det var även andra frågor som ställdes och sammanlagt kunde man få 60 poäng, berättar Ströberg.
Vinnaren blev Nils-Erland Erlandsson som lyckades pricka in 30 av de 60 poängen,
– Det får anses vara ett mycket bra resultat med tanke på att vi hade väldigt svåra viner i tävlingen, avslutar Ströberg och hoppas nu att Erlandsson ska lyckas bra i den regionstävling som han nu kvalificerat sig till.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser