Annons

Falcons föll mot Gårdarike

Det blev storstryk (3-9) mot hemmastarka Gårdarike för innebandylaget Landskrona Falcons. Kampen om kvalplatserna till division 2 fortsätter.
En annars jämn match rann iväg ordentligt i tredje perioden som Falcons förlorade med 5-0. Men förlusten mildrades något av att båda huvudkonkurrenterna till de två kvalplatserna, Helsingborg och Willand, förlorade. Falcons har fortfarande åtta poäng ner till tvåan och dessutom en finfin målskillnad.

Nu har dessutom Påarp (28 poäng) och Strövelstorp (27) ordentligt börjat blanda sig i kampen. Varken Willand (32) eller Helsingborg (31) kan känna sig lugna efter den senaste tidens formsvackor.

Annons
 

Annars startade matchen på bästa sätt för Falcons. Redan efter nitton sekunder stötte Martin Jacobsen in 1-0 på en passning från Ulf Nilsson. Bara en halv minut senare var det dags igen. Martin Eriksén sköt in tvåan efter fint förarbete av årsdebuterande backen Rikard Ohlin.
Efter sex minuter reducerade Daniel Lindelöf men trots spelövertag för Gårdarike blev det inte fler mål.

Även i den andra perioden var Gårdarike starkare och ville mer. Laget visade prov på fint anfallsspel och kom till skott i stort sett över hela banan. Kvitteringen kom logiskt i mitten av perioden, men med tre minuter kvar lyckades Martin Eriksén lite turligt valla in sitt andra mål för kvällen på en motståndare.

Det målet blev till tändvätska… för Gårdarike. I slutet av andra perioden jobbade man in två viljemål i trassliga situationer och när Lindelöf tidigt i sista perioden sköt 5-3 hade man tagit över helt.
6-3 kom på ett välplacerat skott utifrån och efter det stängde Gårdarikes försvar igen. Falcons bästa chanser kom med en man mindre på banan, men då spikade hemmalagets utmärkte målvakt igen.
De tre sista målen kom i slutminuterna när Falcons pressade på och tog ut målvakten.

Nu väntar Båstad hemma i nästa match, söndagen den 8 februari. Om man får tro statistiken får laget en tuff uppgift, med tanke på att Falcons varit oerhört starka och vunnit varje match efter en poängförlust.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser