Annons

Årets Suzukisäljare finns i Landskrona

Motorcykelfirman Motorsport i Landskrona erhöll i december ett av de finaste vandringsprisen i branschen, KGK Suzukis trofé – Dealer of the year – Årets återförsäljare. En stark prestation av de fyra män som så sent som påsken 2001 startade upp sin försäljning av motorcyklar.
– Den regionala agenturen för Suzuki blev ledig då RG-motor i Helsingborg ombildades till Yamaha-center och då bestämde vi oss för att satsa. Vi tittade först på lokaler ute vid Center Syd innan vi fick nys om denna, (Toyotas gamla lokaler på Stuverigatan. reds anm.) och det passade oss perfekt, säger Daniel Andersson, en av delägarna.

Det fanns de som undrade hur killarna tänkte när de slog upp sin firma i Landskrona,
– Alla sade att det inte skulle gå att göra något i Landskrona men vi har bevisat att dom har fel. Målsättningen från Suzuki var att vi skulle sälja 34 motorcyklar förra året men siffran blev dubbelt så hög, fortsätter Andersson och förklarar,
– Vi har många köpare från Landskrona. Dessutom märker vi en ökning bland de yngre. Tidigare var det mest medelålders som köpte större motorcyklar men andelen köpare i 20-25 årsåldern ökar stadigt.

Annons
 

Nu är det inte bara motorcyklar som finns till salu hos Motorsport. Vespor och EU-mopeder står vackert uppradade i långa banor,
– Här kommer vi dock att bygga om inom kort, säger Andersson och pekar på ytan med EU-mopeder,
– Vi ska ha en helt egen avdelning med MC-kläder här, allt från hela skinnställ till handskar och annat.

De mindre motordrivna fordonen ska därefter flyttas ut i en angränsande lokal. Och klart är att det behövs gott om plats för dessa eftersom trenden med EU-mopeder och scootrar håller i sig.
– Vi märker ingen nedgång. Det som är kul är att även äldre människor börjar ta EU-mopederna till sig. I stället för att köpa en extra bil så blir det allt vanligare att man köper en EU-moped. De ekonomiska fördelarna är betydligt större, kommenterar Andersson.

Modellerna är hur många som helst. Det finns de som är diskreta medan andra är mer uppseendeväckande,
– Det finns faktiskt de vuxna som syns ordentligt på sina fordon, säger Andersson och pekar på en EU-moped med ett motivlackerat spindelnät,
– Vi hade en familj inne som skulle titta på en EU-moped. Den fyraåriga sonen vägrade prata med föräldrarna om de inte bestämde sig för ”spindelnätsmopeden” och därför fick det bli just den. Och andra sidan så fick familjen en moped med direktinsprutad motor och därmed dubbelt så hög prestanda som de med förgasare för sina pengar.

Under de tre åren som Motorsport har haft sina lokaler i Landskrona är det emellertid motorcyklar av märket Suzuki som varit huvudinriktningen. Maskinerna idag uppgår till hela 1600 cc men det är långt ifrån alla som vill ha så kraftiga maskiner.
– Många föredrar motorcyklar på 650 eller 800 cc. Dessutom är det indelat i framför allt två inriktningar idag. Antingen väljer folk racingmodeller eller så gäller det de vanligare custommaskinerna. Det är lite lugnare att glida runt på de senare men de som är erfarna motorcyklister och verkligen vill ha ett kraftpaket så finns det knappt några gränser idag, säger Andersson och pekar på en monstermaskin,
– Den här modellen heter GSX R1000 och väger inte mer än 168 kilo. Den har 164 hästkrafter och maxhastigheten är över 300 kilometer i timmen. Maskinen är dock spärrad vilket innebär att man bara, om uttrycket tillåts, kan komma upp i 299 kilometer i timmen, förklarar Andersson och fortsätter.
– Sitter man på denna maskinen och kör i 200 och därefter gasar lite för mycket så reser sig cykeln på bakhjulet direkt och olyckan är ofrånkomlig. Därför rekommenderar vi inga andra är riktigt duktiga förare att ha motorcyklar av denna kalibern.

En annan fördel med motorcykeln är att andrahandsvärdet är betydligt högre på tvåhjulingarna än på en bil. Detta gör att man kan byta upp sig betydligt oftare till en lägre kostnad och detta använder många som argument.

Att utmärkelsen ”Årets återförsäljare” sporrar de fyra entusiasterna råder det inget tvivel om,
– Vi har ingen anledning att tro att trenden skulle brytas. Nu satsar vi stenhårt inför kommande säsong och snart närmar sig våren och med den kommer även köparna, avslutar Andersson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser