Annons

BoIS testar nigeriansk landslagsman

Igår anlände Edward Anyamke till Landskrona. Meningen är att man ska testa honom, antingen som yttermittfältare eller uppe i anfallet. På lördagsförmiddagen gjorde han sitt första träningspass och han gjorde inte BoIS tränare Janne Jönsson besviken,
– Det här såg väl bra ut tycker jag. Han har i alla fall inte försämrat sina aktier.
Själv tyckte Anyamke att det kunde gått bättre,
– Jag kom igår och har inte sovit så mycket så jag är ganska trött.

Edward Anyamke är född den 10 oktober 1978. Hans karriär började i den nigerianska klubben BCC Lions 1996. Två år senare spelade han i klubben Julius Berger innan han flyttade utomlands.
Hans första klubb i Europa blev Sheriff Tiraspol i Moldavien. Där stannade han till 2001 då han köptes av Karpaty Lviv i Ukraina, en klubb som han nu vill lämna trots att det gått skapligt för den offensive spelaren,
– Jag har spelat åtta matcher denna säsongen och gjort fyra mål, kommenterar Anyamke.

Annons
 

Anyamke, vars landslagsmeriter sträcker sig till landslagsmeriter sträcker sig till 2 a-landskamper, 9 U21 och 7 U17, ska stanna minst en vecka i BoIS innan man bestämmer sig för om han kan tillföra laget så mycket att ett kontrakt kan komma på fråga. Skulle så bli fallet har man köpt färdigt för säsongen,
– Det stämmer. Då har vi det så bra förspänt att vi är redo för en ny allsvensk säsong, säger BoIS sportchef Issa Manglind.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser