Annons

Jordskredsseger mot seriefyran

Ett revanschhungrigt Falcons krossade Påarp med 16-3 hemma i Idrottshallen. Det var en match med många förtecken. Påarp hade vunnit sju av de åtta senaste matcherna och hade bra häng på en kvalmatch. Laget hade därtill slagit Falcons borta, något som ingen i hemmalaget hade glömt.

Det blev stora siffror, men det var egentligen bara i en av perioderna som Falcons var helt överlägsna. I Påarp fanns dessutom två av planens bästa spelare, spelande tränaren Lars Aarenstrup och målfarlige Jonathan Bild.

Annons
 

Falcons var laddade när domarna blåste igång och redan efter drygt två minuter kunde 16-årige Magnus Jacobsen göra 1-0. Tvåan kom när Martin Eriksén snappade upp ett felpass och satte dit den. Påarp kom inte till de där riktigt vassa målchanserna, men i slutet på ett powerplay fick man kontakt när Lars Aarenstrup spelade fram Jonathan Bild till en reducering. I slutet av perioden kunde man dessutom kontra in 2-2.

Nu var Påarp med i matchen. Efter 29 sekunder gjorde hemmalagets Andreas Svensson i och för sig 3-2, men Jonathan Bilds kvittering kom redan i nästa byte. Matchen stod och vägde. – I ytterligare en minut…

2.38 gjorde Magnus Jacobsen sitt andra mål, på frislag. 3.32 var det dags för 17-årige Linus Björnfot Larsen att göra sitt första A-lagsmål. 4.54 påbörjade Richard Jacobsen sitt ”fyrtrick”. Vips stod det 6-3. Tränare Aarenstrup begärde time-out, men bara någon minut efter den hann Magnus Svensson med att missa en straff. I tionde minuten gick proppen ur när Falcons gjorde två mål på 6 sekunder!

Men raset var inte slut för Påarp. Målen fortsatte trilla in med ungefär minutens mellanrum. När domarna blåste för paus stod det 14-3 på resultattavlan.

I den sista perioden var båda lagen nöjda med att spela av matchen. Falcons jobbade hårt i försvaret och fick dessutom glädjas åt ytterligare två mål framåt.

Många spelare utmärkte sig naturligtvis positivt en sådan här historisk kväll. Det var trots allt Landskrona Falcons största seger någonsin i herrarnas representationsserie! Lagkapten Martin Eriksén briljerade med flera fina tekniska nummer. Linus Björnfot Larsson visade stora spelkvaliteter både offensivt och defensivt.

En rolig parantes är att bröderna Jacobsen tillsammans producerade 11 poäng (Martin 0+3, Richard 4+1 och Magnus 2+1). Kan man gissa att mamma Rose och pappa Thomas var stolta på läktaren?

Nu är Bromölla det enda kvarvarande laget som har plus mot Landskrona Falcons i seriespelet. Bromölla kommer till Idrottshallen den 22 februari.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser