Annons

Nionde raka segern för Kronans volleybolldamer

Efter en onödig fyrasetare vann Kronan överlägset mot Hässleholm. Läxan för dagen var att inte ta ut vinsten i förskott. Det var just detta som gjorde att Kronan slarvade bort ett dyrbart set som behövs i den tuffa toppkampen mot kval i div.1.

Dagens ändring i den vanliga första-sexan var att testa laget utan centerstjärnan Maria Holmgren. Syftet var att köra vidare på det fina samspelet sedan träningsmatchen mot Engelholm vilket visade sig vara en lyckad lösning. Första setet vanns med 25-14 och i andra hängde Hässleholm med till 8-8 innan landskronalaget ryckte och vann med 25-15.

Annons
 

I tredje såg det ut som om hela laget hade stelnat till och spelet kom aldrig riktigt igång, trots två time-out och rycket från underläge 8-14 till 23-24. Det räckte dock inte då Hässleholm ville mer och vann välförtjänt setet med 25-23.
– Lika glada som Hässleholm var på sin sida av nätet, lika arga och besvikna var Kronans tjejer efter setförlusten. Vi hade inte lyckats med vår målsättning, att vinna med 3-0. Här krävdes det en mental omvändning för att kunna ta sig i kragen och sluta tänka på det missade setet, kommenterar spelande coachen Heidi Holm.

Det lyckades tjejerna bra med. I fjärde set var det Hässleholms tur att bara titta på när Kronans tjejer dundrade in både smashar och servar om vartannat. Setet slutade med 25-11, en uppvisning i beslutsamhet.
– Nu glömmer vi det tredje setet och fokuserar på det positiva. Vi är fortfarande obesegrade och leder serien. Just nu väntar en tre veckors spelledighet tills vi möter Vindrarp hemma den 7 februari kl.14.00 i Dammhagshallen, avslutar Holm och hälsar alla välkomna till matchen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser