Annons

Ung kultur möts i Landskrona igen

UKM är en festival för unga kulturutövare mellan 13-20 år. Lokala UKM festivaler genomförs i en rad olika kommuner i Sverige. I år är det fjärde gången UKM hålls i Landskrona. Bakom arrangemanget står Landskrona Kulturförvaltning, Fält- och fritidsgruppen, ungdomar i Landskrona m.fl.

I förra årets festival medverkade ca 50 unga som bjöd både på både musik, dansuppvisningar, konst, film mm.
– Förra årets succé med en fullsatt teater, och många minnesvärda uppträdande och konstverk vill vi uppleva igen, skriver Anne Rosengren på Kulturförvaltningen i ett pressmeddelande.

Annons
 

Årets UKM kommer att gå av stapeln lördagen den 28 februari på Landskrona Teater. Det är alltså hög tid för alla kreativa landskronaungdomar mellan 13 och 20 år att fundera på vad de vill göra. – En del av dem som var med förra året kommer vi säkert att få se igen, men det finns plats för fler som skapar konst, film, läcker webdesign, gör kläddesign, spelar i rockband, trollar, dansar, sjunger, slukar eld – allt får plats i UKM, kommenterar Rosengren vidare och fortsätter,
– Missa inte chansen att stå på scen eller visa vad ni gör! UKM är ingen tävling, utan alla som medverkar får positiv feed-back av en omdömesgrupp. Några får sedan representera Landskrona i den regionala kulturfestivalen som hålls senare i vår.

Anmälan går bra att göra på ukm@kn.landskrona.se eller ringa
0418-47 31 21. Anmälningslappar kommer att finnas ute bland annat på Ungdomshuset Nova, skolor och bibliotek. Sista anmälningsdag är 8 februari.
Mer information finns på www.landskrona.se/kultur/ukm där det även finns bilder från tidigare års UKM.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser