Annons

Kulan ska inspirera andra kommuner

– Spela, lek, gör vad du vill men vad du än gör så stå inte still!, det är Svenska Fotbollförbundets paroll när det gäller att få barn och ungdomar att åter börja spela spontanfotboll. Nu tar man hjälp av BoIS i Centrum och den nyanlagda konstgräsplanen på Dammhagskolan i en informationsvideo som sänds ut till landets alla kommuner, där man vill att kommunerna ska skapa möjligheter för fysisk aktivitet i boendemiljö.

– Vi fick agera statister under en dag när man var här och filmade, berättar Benny Berggren tränare på BoIS i Centrum som ännu inte hunnit visa filmen för barnen.
– Nej, vi får ta och planera in det en dag då det är ordentligt kallt ute. Men det ska bli kul att se deras miner när de ser filmen. Här filmades det i sju timmar och det totala resultatet blir 4 minuters film, säger Berggren och fortsätter,
– Nu vill de bara spela boll och få användning för sina julklappar. Det är många som har fått nya fotbollsskor.

Annons
 

Redan idag kommer ett studiebesök från stadsdelen Rörsjöstaden i Malmö för att bekanta sig med anläggningen samt se hur man arbetar med BoIS i centrum.

På filmen medverkar även BoIS ordförande Kenneth Håkansson, skolans rektor Lena Andersson samt Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell. Lagrell menar bland annat att spontanfotbollen, som man tidigare kunde se överallt i våra bostadsområden, mer eller mindre försvunnit. Att man nu från förbundets sida känner ett stort ansvar för att utveckla förutsättningarna för spontanfotbollen och nu vill göra en satsning på anläggningen ”Kulan” för att råda bot på detta.
Först ut och som förebild står Landskrona.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser