Annons

Falcons vann ytterligare en jämn match

Det var ett lättat bortalag som åkte hem till Landskrona med tre poäng i bagaget. Innebandylaget Falcons har den här säsongen hämtat ut alla sex poäng i mötena med Strövelstorp, men båda matcherna var jämna och tuffa. Båda avgjordes i de sista tre minuterna av sista perioden. Och båda präglades av stora målvaktsinsatser!

Förra gången var det Franko Gobic (Falcons) och Oscar Borssén (Strövelstorp) som spelade närmast felfritt i 4-1 matchen i Idrottshallen. Den här gången var båda målvakterna utbytta men både Per Eneborg (Falcons) och Patrik Sundström (Strövelstorp) gjorde flertalet kvalificerade ingripanden.

Annons
 

Det var en händelserik match, men trots det slutade första perioden 0-0. Redan inledningsvis visade båda lagen att man skulle kämpa in till benmärgen om poängen och det smällde i varje närkamp. Domarparet Klas Sjölin och Greger Sandell hade mycket att göra, men ledde matchen på ett utmärkt sätt från start till mål.

Efter bara 1.18 i andra perioden stal hemmalagets giftige målkung Magnus Palmér bollen av en förvånad Falconsback och kunde servera hemvändande Pierre Granberg till 1-0. Granberg har (liksom många av Strövelstorps spelare) ett förflutet i division 1-laget IBC Engelholm – samma klubb som Martin Jacobsen nyligen kom tillbaka till Falcons från. Medans Jacobsen gjorde debut var det här Granbergs andra match i Strövelstorps tröja, och båda skulle visa sig få viktiga roller i slutskedet av matchen.

I periodens mitt fick hemmalaget chansen i numerärt överläge, men hade svårt att skapa de där riktigt klara målchanserna. Istället kunde Magnus Svensson spela fram till Andreas Svensson, som med en försvarare i ryggen läckert lyfte in kvitteringen över Patrik Sundström i målet. Efter det fick Falcons ett visst tryck och Strövelstorp började se trötta ut.

Men i periodens slutminut var det dags för giftige Palmer igen. Frispelad från kanten av lagkaptenen David Jönsson gjorde han inget misstag utan sköt 2-1 under armen på Per Eneborg.

I tredje perioden fortsatte kampen. Magnus Svensson kunde på ett frislag tidigt i perioden lite turligt hitta fram till André Rosengren, som inte gjorde något misstag. Rosengren har visat god form på slutet och prickade in sitt fjärde mål på tre matcher. (Men det skulle bli mer…)

I den elfte minuten blev en hemmaspelare utvisad och Falcons fick sitt andra numerära överläge. Dessutom tilldömdes man ett frislag i bra läge. Andreas Svensson fick skottchansen, men det var årsdebuterande hemvändare Martin Jacobsen som slog in 3-2 till Falcons på returen!

Det var naturligtvis ett mycket viktigt mål, men Pierre Granberg tålde inte se sin gamle lagkamrat Jacobsen bli matchvinnare. På ett frislag från hörnet i den femtonde minuten bågade han in och sköt en riktig mörsare vid Per Eneborgs första stolpe.

Nu återstod det fem minuter och det var både jämn och spännande. De 114 åskådarna på Strövelstorpshallens lilla läktare levde sig med och skapade en tät atmosfär kring matchen. Det mesta talade för ett oavgjort resultat.

Då bröt sig Andreas Svensson loss på högerkanten. En back hann ut och stoppade honom tufft, men bollen letade sig in i mitten. Där kastade sig André Rosengren fram och vevade in det matchvinnande 4-3 målet på backhand. Klockan stod på 17.00 och efter det orkade inte Strövelstorp resa sig igen.

Strövelstorp visade att laget har stora kvaliteter och framför allt då på forwardssidan. Förutom nämnde Palmér imponerade Johan Karlsson stort med sitt (trots storleken) fysiska spel och luriga dragningar. Målvakten Sundström är nämnd, men hela laget spelade inspirerat.

I Landskrona Falcons var André Rosengren och Andreas Svensson de stora matchvinnarna, tillsammans med Per Eneborg i målet. 16-årige Philip Bengtsson debuterade från start i A-laget och var en av bortalagets mest tongivande spelare den här kvällen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser